-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stos prokurorą nužudyti grasinęs vyras

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius perdavė nagrinėti teismui baudžiamąją bylą dėl pavojingo žmogaus sveikatai ir gyvybei nusikaltimo, kurioje nusikalstamų veikų padarymu – grasinimais nužudyti prokurorą kaltinamas anksčiau teistas trisdešimtmetis Utenos rajono Bajoriškių kaimo gyventojas G.B.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Tyrimas

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai vasarą G.B. iš Vilniaus Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo ir vėliau – iš Marijampolės pataisos namų parašė kelis adresuotus Utenos rajono apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotojui Ramūnui Bačiuliui grasinančio turinio laiškus, kuriuose teigė ketinantis atkeršyti prokurorui ir jį nužudyti.

„Kaltinamasis, rašydamas ir siųsdamas grasinančio turinio laiškus, tokiu būdu sistemingai baugino valstybės pareigūną – Utenos rajono apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotoją R.Bačiulį. Sistemingai naudota psichinė prievarta suteikė pagrindą manyti, kad grasinimai gali būti įvykdyti, todėl jo laukia baudžiamoji atsakomybė. Pagal ikiteisminio tyrimo dėl pavojingo žmogaus sveikatai ir gyvybei nusikaltimo surinktus duomenis buvo nustatyti požymiai nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba dėl žmogaus terorizavimo,“- teigė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius.

Įstatymas tam, kas terorizavo žmogų grasindamas jį susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą, numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Rokiškio rajono apylinkės teismui, kuris pirmajame posėdyje nutarė paskirti kaltinamajam stacionarinę teismo medicinos psichiatrijos ekspertizę.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią baudžiamąją bylą dėl pavojingo žmogaus sveikatai ir gyvybei nusikaltimo palaikys Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Gediminas Stoškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius