Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stos sukčiavimu kaltinami draudikai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba kartu su Generaline prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo ir sukčiavimo, apgaule įgyjant 4,8 milijono litų nacionalinės paramos lėšas, skirtas kiaulių draudimo įmokų kompensavimui.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / FNTT nuotr.

Kaip informuoja FNTT, ikiteisminio tyrimo metu dar 3,2 milijono litų kompensacijos išmokėjimas buvo sustabdytas. Kaltinimai pareikšti keturiems atsakingiems draudimo bendrovės darbuotojams ir vienai draudimo bendrovei.

Tyrime išaiškinta, kad draudimo bendrovių darbuotojai, pasinaudodami galimybe administruoti kiaulių draudimo kompensacijos dydį, pažeisdami draudimo taisyklių reikalavimus, kaip įtariama, suklastojo draudimo polisus ir juose įrašė didesnį kiaulių skaičių. Įtarimai pareikšti dėl devynių suklastotų draudimo polisų, pagal kuriuos dviem žemės ūkio subjektams turėjo būti išmokėta daugiau nei 10 milijonų litų kompensacijos. Paskaičiuota, kad iš šios sumos draudimo bendrovės gavo 2,8 mln. litų, siekė dar gauti 2,5 mln. litų.

Už įvykdytas nusikalstamas veikas keturiems kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, o juridiniam asmeniui – bauda, veiklos apribojimas ar juridinio asmens likvidavimas. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius