Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Laimos Kedienės pasisakymų apie Panevėžio teisėjus

Generalinė prokuratūra, susipažinusi su Teisėjų tarybos siųstu pareiškimu ir įvertinusi jame pateiktus faktus, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nepagarbos teismui. Tyrimas pradėtas po Drąsiaus Kedžio motinos ir sesers pasisakymų apie Panevėžio teisėjus.
Neringa Venckienė (kairėje) ir Laimutė Kedienė
Neringa Venckienė ir Laima Kedienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjų kolegija skelbė nutartį baudžiamojoje byloje, kurioje A.Ūsas buvo kaltinamas padaręs nusikalstamą veiką.

Išklausiusi nutartį Laima Kedienė žiniasklaidos atstovams davė interviu, užgauliai ir žeminančiai teisėjus pavadindama banditais.

„Teisėjas yra valstybės pareigūnas, turintis įstatymuose numatytus valstybės valdžios įgaliojimus, vykdantis jam pavestą funkciją – teisingumą. Pagal Lietuvos Konstituciją žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti, tačiau laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją, nesuderinama su nusikalstamais veiksmais – socialinės neapykantos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija“, – sakė ikiteisminį tyrimą pradėjęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Mindaugas Dūda.

Įžeidžiančiai apie nutartį priėmusius teisėjus kalbėjo ir Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė. Klausimas dėl jos baudžiamosios atsakomybės galės būti sprendžiamas gavus Seimo sutikimą N.Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Primintina, kad Konstitucijoje yra įtvirtintas Respublikos Prezidento, Seimo narių, Vyriausybės narių, Konstitucinio Teismo ir kitų teismų teisėjų imunitetas.

Įvertinus visas aplinkybes ir surinktus duomenis šio ikiteisminio tyrimo metu bus išspręstas klausimas ir dėl kreipimosi į Seimą.

Prokuratūra primena, kad asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu (Konstitucijos 31 str.).

Lapkričio 17 dienos Neringos Venckienės pasisakymą galite išklausyti žemiau.

 

VIDEO: 15min.lt - kaip Ūso bylos nutraukimą vertina Kedžio sesuo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius