Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai perdavė teismui baudžiamąją bylą dėl didelės vertės svetimo turto iššvaistymo

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras Kęstutis Greiciūnas perdavė nagrinėti apygardos teismui baudžiamąją bylą dėl didelės vertės svetimo turto iššvaistymo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo, kurioje nusikalstamų veikų padarymu kaltinama anksčiau teista 41 metų panevėžietė D.S.
Byla
Byla / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, vienos bendrovės direktoriaus pavaduotoja D.S., atsakinga už kasos darbo organizavimą ir grynųjų pinigų laikymą, tyčia iššvaistė jai patikėtą didelės vertės turtą – 264 tūkstančius 623 litus.

Pagal suklastotas prekių ir paslaugų įsigijimo PVM sąskaitas faktūras buvo sumokėta už realiai negautas prekes ir nesuteiktas paslaugas. Suklastotos prekių ir paslaugų įsigijimo PVM sąskaitos faktūros buvo pateiktos buhalterei, pagal jas užpildytos PVM deklaracijos perduotos Panevėžio apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai. Tokiu apgaulės būdu buvo išvengta priklausančių sumokėti mokesčių – 40 tūkstančių 366 litų turtinės prievolės valstybei.

Direktoriaus pavaduotoja savo parašu ir antspaudu patvirtino dar vieną paslaugų ir medžiagų tiekimo sutartį, nors žinojo, kad bendrovės šių darbų vienoje rajono skerdykloje neketino imtis ir jų realiai neatliko. Tokiu būdu buvo pagamintas ir į apskaitą įtrauktas netikras dokumentas.

Pagal dar vieną žinomai suklastotą paslaugų ir medžiagų tiekimo sutartį direktoriaus pavaduotoja tyčia iššvaistė jai patikėtą didelės vertės bendrovės turtą – 112 tūkstančių 808 litus už neatliktus statybos montavimo darbus. Žinomai suklastotus dokumentus ji pateikė buhalterei, pagal juos užpildytos metinės PVM deklaracijos perduotos valstybinei mokesčių inspekcijai. Tokiu apgaulingu būdu buvo išvengta priklausančių sumokėti mokesčių – 17 tūkstančių 208 litų turtinės prievolės valstybei.

Panevėžio apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Kęstutis Greiciūnas, įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus įrodymus, teigia, kad padarytose nusikalstamose veikose nustatyti požymiai nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl didelės vertės svetimo turto iššvaistymo, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo.
Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai, jį kontroliavo ir organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tam, kas iššvaistė jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius