-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai perdavė teismui nusikaltimų žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei, sveikatai ir nuosavybei baudžiamąją bylą

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Edgaras Baltrimavičius perdavė nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui nusikaltimų žmogaus sveikatai, laisvei, seksualinio apsisprendimo laisvei ir nuosavybei baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamų veikų padarymu kaltinamas anksčiau teistas 42 metų panevėžietis G. K.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai rudenį G. K. nusikalstamų veiksmų auka tapo viena vilnietė. Panevėžietis, nuvežęs ją į sostinės Naujininkų miškelį, mušė, surakino antrankiais. Po to prievarta nugabeno į Panevėžį ir uždarė viename bute. Nukentėjusioji, nuvežta į nenustatytą vietą rajone, vėlbuvo mušama ir kankinama. Sumušta vilnietė buvo uždaryta vienos sodų bendrijos teritorijoje buvusiame namelyje ant ratų. Nukentėjusiosios rūbus ir rankinę su daiktais išsivežė pagrobėjas. Uždarytą vilnietę rado atsitiktinai toje vietoje buvusi moteris, kuri ir iškvietė policijos pareigūnus.

Ikiteisminį tyrimą organizavęs ir jam vadovavęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Edgaras Baltrimavičius teigia, kad padarytose nusikalstamose veikose yra požymių nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl neteisėto laisvės atėmimo panaudojant smurtą, seksualinio prievartavimo, vagystės ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, jį kontroliavo, organizavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymai tam, kas neteisėtai atėmė žmogui laisvę panaudodamas smurtą arba sukeldamas pavojų nukentėjusio asmens gyvybei ar sveikatai, arba laikydamas nukentėjusį asmenį nelaisvėje ilgiau nei 48 valandas, numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų. Tas, kas tenkino lytinę aistrą su kitu žmogumi prieš jo valią, panaudodamas smurtą ar atimdamas galimybę priešintis, baudžiamas laisvės atėmimo bausme iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius