-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai perdavė teismui turto prievartavimo ir plėšimo baudžiamąją bylą

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai perdavė nagrinėti apygardos teismui turto prievartavimo ir plėšimo baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamų veikų padarymu kaltinami du panevėžiečiai – vienas nepilnametis ir 21 metų R. E.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, kartu su jais nusikalstamoje veikoje dalyvavęs trečiasis įtariamasis – nepilnametis panevėžietis ikiteisminio tyrimo metu pasislėpė nuo pareigūnų. Prokurorai nutarė jo atžvilgiu ikiteisminio tyrimo dalį turto prievartavimo byloje atskirti į kitą tyrimą. Pažeidusiam kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir pasislėpusiam užsienyje įtariamajam Pauliui Žuoliui yra išduotas Europos arešto orderis.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų gegužės 6 d. vakare R.E., užsidėjęs kaukę ir pasiėmęs pagalį, kartu su dviem bendrininkais įsibrovė į butą, esantį vienoje Panevėžio miesto centrinių gatvių. Įsibrovėliai, grasindami išvežti šeimininką ir nužudyti, mušė ir reikalavo, kad jis kas savaitę mokėtų jiems duoklę po 200 litų už tariamai iš nepilnamečių atimtus mobilaus ryšio telefonus. Tą vakarą smurtautojai apiplėšė šeimininką – atėmė mobilaus ryšio telefoną ir išsinešė įvairius maisto produktus.

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė, organizavusi, kontroliavusi ikiteisminį tyrimą ir jam vadovausi, surašė kaltinamąjį aktą, kuriame neteisėtai pasielgusiems panevėžiečiams pateikė kaltinimus. Prokurorė Dalia Markauskienė teigia, kad padarytose nusikalstamose veikose yra požymiai nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl turto prievartavimo ir plėšimo. Kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad jie veikė kaip bendrininkų grupė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, jį kontroliavo ir organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Įtariamajam R.E. paskirta kardomoji priemonė suėmimas, nepilnamečiui– rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įstatymas tam, kas prievartaudamas turtą, panaudojo fizinį smurtą, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių, o tam, kas pagrobė svetimą turtą arba apiplėšė įsibrovęs į patalpą, – iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius