Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai tirs galimas nusikalstamas veikas bendrovėse „Vilniaus šilumos tinklai“ ir „Vilniaus energija“

Generalinė prokuratūra Vilniaus apygardos prokuratūrai pavedė organizuoti ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, didelės vertės svetimo turto iššvaistymo ir didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule bendrovėse „Vilniaus šilumos tinklai“ ir „Vilniaus energija“.
Vilniaus šilumos ūkis.
Vilniaus šilumos ūkis. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tyrimas buvo pradėtas išnagrinėjus Generalinės prokuratūros gautą Vilniaus miesto tarybos narės Jūratės Žeimienės pareiškimą.

Po Kriminalinės policijos biuro pareigūnų atlikto tyrimo nustatyta, kad AB „Vilniaus šilumos tinklai“ vadovybė kaip investicijas įsigydama iš „Vilniaus energija“ šilumos skaitiklius kartu su sutartyje nenumatytomis jų montavimo išlaidomis, kurios sudaro 59 528, 23 Lt, galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir iššvaistė bendrovės žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą.

Taip pat nustatyta, kad „Vilniaus energija“ 2003–2004 m. parduodama kaip investicijas sukurtą turtą bendrovei „Vilniaus šilumos tinklai“, galimai apgaulės būdu užvaldė didelės vertės turtą, t.y. sukčiavo, o „Vilniaus šilumos tinklai“ vadovybė, nupirkdama šį didelės vertės svetimą turtą iš nuomininko be jį pateisinančių dokumentų, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir bendrininkavo sukčiaujant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius