-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojingas recidyvistas už seksualinį priekabiavimą ir nepilnametės žaginimą nuteistas devyneriems metams

Už seksualinį priekabiavimą ir nepilnametės žaginimą 55 metų vyriškiui paskirta devynerių metų dešimties dienų laisvės atėmimo bausmė, teigiama Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime spaudai.
Temos: 1 Lietuviai

Tokį sprendimą, išnagrinėjęs Biržų rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą nusikaltimų žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui baudžiamąją bylą, priėmė rajono apylinkės teismas Valstybinį kaltinimą nagrinėjant baudžiamąją bylą rajono apylinkės teisme palaikęs Biržų rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Petras Janulis, besispecializuojantis nepilnamečių justicijos srityje, už šeimoje padarytus tris sunkius nusikaltimus – nepilnametės žaginimu ir seksualiniu priekabiavimu kaltinamam, anksčiau teistam vienam rajono gyventojui prašė skirti dešimties metų laisvės atėmimo bausmę.

Biržų rajono apylinkės teismas, patvirtinęs prokurorų kaltinimus, anksčiau penkis kartus teistą ir pavojingu recidyvistu pripažintą iš pajūrio į Šiaurės Lietuvos rajono vieną kaimą atsikėlusį gyventi vyriškį pripažino kaltu, nors jis ir neigė savo kaltę.

Bylos duomenimis, kaltinamasis keliasdešimt kartų vulgariais veiksmais siekė seksualinio bendravimo su nepilnamete, kol pernai kovo mėnesį, fiziniu ir psichiniu smurtu palaužęs nepilnametės pasipriešinimą ir pasinaudojęs jos bejėgiška būkle dėl pavartoto smurto – trenkęs jai ranka į veidą ir grasindamas pasmaugti, įvykdė savo piktadarišką kėslą. Tas pačias nusikalstamas veikas pernai balandžio mėnesį padarė dar du kartus.

Įstatymas tam, kas išžagino nepilnametį asmenį, numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius