-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorų nestebina tai, kad D.Kedys neatsikratė žmogžudystės įrankio

LTV laida „Teisė žinoti“ antradienio vakarą nagrinėjo Kauno žudynių istoriją ir prokurorų pateiktą informaciją, kad Drąsius Kedys pats vienas nužudė du žmones.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys / Modesto Patašiaus/Lietuvos rytas nuotr.

Laidos dalyviai Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka bei laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas žiūrovams daug naujos informacijos nepateikė, pakartojo tai, kas buvo pasakyta antradienį spaudos konferencijos metu.

Prokurorai teigė, kad daugiau informacijos bus pateikta tuomet, kai bus baigti visi tyrimai, o šiuo metu nenorima skelbti daugiau ir dėl galimai kilsiančių spekuliacijų, pavyzdžiui, nedetalizuota, kokių D.Kedžio pėdsakų rasta automobiliuose, tačiau pabrėžta, jog jie yra „labai individualūs“.

Pareigūnai pakartojo, kad surinkti duomenys leidžia teigti, jog D.Kedys veikė vienas, tačiau yra informacijos, kad tam tikru metu jam padėjo vienas žmogus, bet nėra duomenų, ar tas žmogus žinojo apie planuojamas žmogžudystes.

Prokurorai sakė esą įsitikinę, kad surinkti visi įmanomi įrodymai, iš kurių daromos objektyvios išvados, neketinama kreiptis ir į užsienio ekspertus. Anot A.Kliunkos, mūsų specialistai savo profesionalumu nenusileidžia užsieniečiams. Tuo tarpu R.Petrauskas teigė, kad daugiau duomenų apie D.Kedžio mirties aplinkybes bus paskelbta  gavus išvadas iš užsienio, – laukiama informacijos net iš trijų užsienio valstybių, bus tikrinama, ar tos išvados sutampa su mūsų specialistų.

Kodėl pasiliko ginklą?

Klausimų prokurorams pateikė ir laidos žiūrovai. Vienas jų klausė, kodėl išvadose pabrėžiamas faktas, kad prieš pat nužudymus D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė siuntė į įvairiais institucijas brolio pasirašytus laiškus. Prokurorai teigė, kad kol kas nuo išvadų susilaikoma, tačiau apie tai galbūt bus kalbama ateityje.

Kitas klausimas buvo susijęs su faktu, kad šalia D.Kedžio kūno buvo rastas ginklas, kuriuo, kaip vėliau paaiškėjo, buvo nužudyti du žmonės. Žiūrovui atrodė nesuprantama, kaip du žmones nužudęs vyras galėjo nešiotis žmogžudystės įkaltį, juk dažniausiai ginklai po nusikaltimų yra išmetami.

R.Petrauskas pabrėžė, kad D.Kedys nebuvo profesionalus žudikas, o A.Kliunka teigė, kad nėra dėsningumų, kaip elgiamasi su ginklais po nusikaltimų. Jis taip pat D.Kedį po nusikaltimų apibūdino kaip „žmogų, kuris nužudė du žmones ir pasislėpė bei kuris nebuvo taikiai nusiteikęs“. Neatmesta versija, kad D.Kedys galbūt galvojo apie trečiąją auką, todėl ir neatsikratė ginklo.

Netiki, kad įtikins visuomenę

Prokurorai neneigė, kad visuomenė D.Kedžio istorijos atžvilgiu yra smarkiai susiskaldžiusi ir vargu ar pavyks ką nors įrodyti tuo netikintiems. „Yra dvi tiesos ir visi įsitikinę, kad jų tiesa“, – laidoje sakė R.Petrauskas.

A.Kliunka žadėjo, kad prokurorai nepasiduos jokiam spaudimui ir viską vertins objektyviai.

Laidoje dalyvavęs žurnalo „Versus“ redaktorius Vidas Rachlevičius akcentavo, kad blogiausia ir yra visuomenės susipriešinimas bei tai, kad ji jau nebetiki tuo, kokios išvados yra pateikiamos. Jo teigimu, tai, kas vyksta Garliavoje, yra protestas prieš sistemą, kuri negina žmonių, o D.Kedys bei jo dukra tapo kovos su sistema simboliais. Jo teigimu, valstybė viešųjų ryšių karą jau pralaimėjo ir tai, kaip baigsis ši byla, yra valstybės egzistavimo klausimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius