Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 22 /12:07

R.Morkevičiaus žmogžudystės tyrimas: paleista keliolika šūvių, žinomas žudiko ginklas

Nuo vėlaus trečiadienio vakaro kovotojo Remigijaus Morkevičiaus žmogžudystę tiriantys geriausi šalies kriminalistai jau išsiaiškino keletą tyrimui svarbių detalių.
Kaune nušautas R.Morkevičius
Įvykio vietoje / 15min/Eriko Ovčarenkos nuotr.

Beveik iškart po to, kai buvo rastas R.Morkevičiaus lavonas, policijos generalinis komisaras Linas Pernavas nusprendė, kad šio tyrimo turėtų imtis Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

Ne vieną rezonansinį nusikaltimą atskleidę pareigūnai iškart atsidūrė žmogžudystės vietoje Šilainiuose ir prisijungė prie jau dirbančių Kauno kriminalistų. Taip iš kelių dešimčių patyrusių pareigūnų buvo sudaryta bendra tyrimo grupė, kuriai vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininkas Rolandas Kiškis teigė 15min, kad intensyvus darbas jau davė rezultatų. „Ant nužudytojo kūno aptikta keliolika žaizdų ir jau yra žinoma, koks ginklas buvo panaudotas“, – sakė R.Kiškis.

LKPB vadas neatskleidė, kokio kalibro šaunamąjį ginklą naudojo žudikas. Taip pat neatskleidžiama, ar jis veikė vienas.

Kol kas nėra žinoma, kokiu būdu į R.Morkevičių keliolika šūvių paleidęs asmuo sugebėjo pasprukti nepastebėtas iš tankiai apgyvendinto Šilainių gyvenamojo rajono.

Pareigūnai tiria versiją, kad R.Morkevičius galėjo tapti gaujų karo auka. Jis nebuvo aktyvus gaujų dalyvis, tačiau pareigūnai teigia turėję nemažai informacijos apie sportininko kontaktus su nusikalstamų gaujų nariais.

Ant nužudytojo kūno aptikta keliolika žaizdų ir jau yra žinoma, koks ginklas buvo panaudotas.

Teigiama, jog pastaruoju metu jis buvo siejamas su „agurkinių“ gauja. Ši grupuotė pastaraisiais metais konfliktuoja su kita įtakinga Kauno gauja „kamuoliniais“. Šios nusikalstamos grupuotės ne kartą konfliktus sprendė šūviais.

Neištirtos žmogžudystės Kaune

Ketvirtadienį apie rezonansinį nusikaltimą prabilo ir premjeras Saulius Skvernelis.

Interviu „Žinių radijui“ jis aiškino neabejojantis, jog Kaune dirbantys teisėsaugininkai ištirs R.Morkevičiaus žmogžudystę. S.Skvernelio teigimu, tyrimo sėkmę turėtų garantuotų kriminalistų patirtis tiriant tokio pobūdžio nusikaltimus.

„Žinant pajėgumą tos pačios Kauno kriminalinės policijos biuro, šis konkretus nusikaltimas bus atskleistas“, – naujienų agentūra BNS cituoja premjerą.

15min primena, kad pastaraisiais metais Kaune teisėsaugininkams teko tirti kelias žmogžudystes, kai žudikų kulkos pakirto policijai gerai žinomus asmenis, tačiau ne visi tyrimai buvo sėkmingi.

Dar 2015-ųjų pavasarį prie Aukštųjų Šančių gyvenamajame rajone esančio daugiabučio tarp grupės jaunuolių įvyko konfliktas, kurio metu paleisti šūviai sužeidė tris jaunuolius, iš kurių vienas neišgyveno.

Kriminalistai taip pat greitai ėmėsi tirti kauniečiams gaujų karus priminusį susišaudymą ir nustatė įtariamuosius – septyniolikmetį Deividą Ščesnavičių ir keleriais metais vyresnį Rytį Gudyną.

Kauno VPK nuotr./Įtariamieji Rytis Gudynas ir Deividas Ščesnavičius
Kauno VPK nuotr./Įtariamieji Rytis Gudynas ir Deividas Ščesnavičius

Šioje vietoje tyrimas ir užstrigo, nes teisėsaugininkams jų nepavyko rasti iki šiol. Policija kelia versiją, jog D.Ščesnavičius ir R.Gudynas slapstosi užsienyje.

Po pusmečio Kauno teisėsaugininkams teko imtis kito sunkaus tyrimo, kai lapkričio mėnesį prie savo namų Šilainiuose, Šėtos gatvėje, buvo nušautas su „agurkinių“ gauja siejamas Deimantas Bugavičius.

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje pasirodė įvairių nepatvirtintų žmogžudystės versijų, tačiau policijos pareigūnai kol kas nepranešė apie įtariamus asmenis bei jų paiešką.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laidojimo namai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laidojimo namai

Tiesa, kito su „agurkinių“ gauja siejamo Igorio Laškevičiaus nužudymą teisėsaugininkams pavyko išaiškinti.

Kovo mėnesį Kauno rajone esančiame Šatijos miškelyje buvo rastas triskart teisto I.Laškevičiaus kūnas. Vyras buvo nušautas, o ant jo kūno buvo likę kankinimo pėdsakų.

Kauno kriminalistai užtruko mažiau nei parą laiko, kol sulaikė du įtariamus egzekutorius. Tai – teisėsaugininkams gerai žinomi Mindaugas Mažeika ir Dainius Paldavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius