-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radviliškio ugniagesio Ramūno Dargužo šeima baisioje avarijoje žuvo po gražios šventės

Sekmadienio vakarą tragiška avarija pražudė radviliškiečių šeimą. Dukters Mildos netekusi Nijolė Navickienė meldžia stiprybės į komą nugramzdintai anūkei Emilijai. Močiutės širdis jau sekmadienio rytą tarsi nujautė nelaimę. Žuvusio ugniagesio-gelbėtojo Ramūno Dargužo viršininkas Linas Tautkevičius atsidūsta: Dievas pasiima pačius geriausius.
Ramūnas Dargužas. Radviliškį sukrėtusioje avarijoje žuvo beveik visa šeima
Radviliškį sukrėtusioje avarijoje žuvo beveik visa Ramūno Dargužo šeima / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Spalio 4 d. apie 18 val. 53 min. Plungės r., kelio Šiauliai – Palanga 91-ame km, susidūrė automobiliai „Hyundai Galloper“ ir „BMW 520I“.

Žuvo pastarąjį automobilį vairavęs ugniagesys-gelbėtojas Ramūnas Dargužas, jo žmona Milda bei trejų metų dukrelė. Vyresnė dukra Emilija buvo smarkiai sužalota.

Radviliškiečių šeima sekmadienį praleido Palangoje. Taip iš anksto šventė Emilijos gimtadienį. Jai spalio 6 dieną sukanka 11 metų.

Dievas pasiima geriausius

Linas Tautkevičius, Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas, sekmadienio vakarą atsiliepė į vėlyvą skambutį. Jo pavaldiniai pranešė, kad 15min.lt portale matė sumaitotą kolegos automobilį ir perdavė kraupią žinią.

„Paskambino pamainos vadas ir informavo apie nelaimę. Iškart negalėjau patikėti. Paprašiau kolegų Plungėje smulkiau sužinoti apie eismo įvykį. Netrukus įsitikinau, kad žuvo mūsų Ramūnas ir jo šeimos nariai“, – pasakoja L.Tautkevičius.

Jis buvo ne tik gelbėtojas. Vairavo visas tarnybos turimas transporto priemones, buvo kopėčių operatoriumi.

Viršininkas užtikrino, kad visos keturios Radviliškio ugniagesių-gelbėtojų pamainos padės žuvusiųjų artimiesiems kiek tik pajėgs: „Padėsime organizuoti laidotuves, transportu. Taip pat – iš žmogiškosios pusės – kiek tik reikės“.

R.Dargužas per aštuonerius tarnybos metus buvo ne kartą skatintas ir nė karto nebaustas. Jis buvo ne tik gelbėtojas. Vairavo visas tarnybos turimas transporto priemones, buvo kopėčių operatoriumi.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Linas Tautkevičius. Radviliškį sukrėtusioje avarijoje žuvo beveik visa šeima
Alvydo Januševičiaus nuotr./Linas Tautkevičius

„Dievulis pasiima pačius geriausius. Tai buvo labai darni šeima. Susisiekėme su Ramūno tėvu, jo žmonos Mildos mama – padėsime visame kame“, – kalbėjo viršininkas.

Palangoje šventė vaiko gimtadienį

R.Dargužas šeštadienio rytą buvo baigęs darbo pamainą. Vėl į tarnybą jis turėjo ateiti antradienio rytą – per savo dukters Emilijos 11-ąjį gimtadienį. R.Dargužo žmona Milda šiuo metu augino mažylę, o prieš tai darbavosi draudimo srityje.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Nijolė Navickienė. Radviliškį sukrėtusioje avarijoje žuvo beveik visa šeima
Alvydo Januševičiaus nuotr./Nijolė Navickienė

Nijolė Navickienė, žuvusios Mildos mama, jauną šeimą aplankydavo kone kasdien. Džiaugėsi jų geru sutarimu ir mokėjimu kartu sugyventi: „Draugavo abu kone nuo mokyklos laikų. Vėliau dirbo. Visko pakako. Beliko tik gyventi ir džiaugtis.“

Moteris teigia, kad jauna šeima gražią sekmadienio dieną praleido Palangoje – šventė vyresnėlės gimtadienį: „Supratau, kad tai turėjo būti staigmena Emilijai. Ryte paskambinau. Tik sužinojau, kad jie „jau trasoje“. Kur keliavo, nesakė. Šeima mėgo kartu pakeliauti.“

Tą akimirką moters širdis tarsi kažką pajuto. Visą dieną neapleido sunkiai paaiškinamas nerimas. 

Tą akimirką moters širdis tarsi kažką pajuto. Visą dieną neapleido sunkiai paaiškinamas nerimas. Moteris sako, kad galbūt dėl šios nuojautos vakare sulaukta tragiška žinia jos neparklupdė.

Moteris apie nelaimę sužinojo iš savo 22-ejų metų jaunėlio sūnaus, kuris prieš kelias dienas grįžo į Lietuvą iš darbo užsienyje: „Matyt, pareigūnai nenorėjo, kad patirčiau skaudų smūgį – pirmiausia pranešė sūnui.“

N.Navickienė meldžia stiprybės gyvai likusiai anūkei Emilijai. Moteris teigia, kad anūkė valdiškose rankose neliks ir gyvens su ja: „Susitikdavome kasdien. Buvome artimi. Tvarkysiu globos dokumentus.“

Žuvusiojo tėvui sušlubavo sveikata

Žuvusiojo ugniagesio tėvas Algirdas Dargužas tragedijos akivaizdoje stengiasi išlaikyti ramybę. Jam 2003 metais buvo persodinti inkstai: „Nervai labai įtempti. Dėl to organizmas viską varo lauk. Persodinti inkstai tarnavo iki šiol.“

Alvydo Januševičiaus nuotr./Antanas Dargužas. Radviliškį sukrėtusioje avarijoje žuvo beveik visa šeima
Alvydo Januševičiaus nuotr./Antanas Dargužas

Vyras apie savo sūnų negaili gerų žodžių. Visada tėvui padėdavo, kuo tik galėdavo. A.Dargužas didžiuojasi, kad sūnus buvo puikus automobilių meistras, savo rankomis gamino baldus.

Vienintelis dalykas, ko negalėsime – sumažinti netekties skausmą. 

Ramūnas ne tarnybos metu dirbo išsijuosęs, o tarnyboje – buvo tas, kuriuo galima pasitikėti ir patikėti bet kokias užduotis.

Iš kelionės po Ukrainą į darbą grįžtantis Radviliškio meras Antanas Čepononis teigia, kad apie nelaimę jau sužinojo, tačiau nebuvo informuotas, kad žuvo būtent radviliškiečių šeima.

Meras užtikrino, kad žuvusiųjų artimiesiems bus suteikta visokeriopa pagalba: „Vienintelis dalykas, ko negalėsime – sumažinti netekties skausmą. Tai gali suprasti tik tas, kuris taip pat neteko artimųjų. Artimas žmogus – vienintelis nepakeičiamas dalykas pasaulyje.“

A.Čepononis teigia, kad pagalba nelaimės paliestai šeimai bus pirmas klausimas, kurio jis imsis jau antradienio rytą, grįžęs iš kelionės: „Yra mero fondas ir įvairios organizacijos, kurios gali visapusiškai padėti nelaimės paliestiems.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius