Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Raigarde muitininkai sulaikė cigaretėmis prikimštą mikroautobusą

Savaitgalį Raigardo kelio poste muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė mikroautobusą, kuriuo į Lietuvą bandyta įvežti 72 tūkst. litų įvertintą kontrabandinių cigarečių krovinį.
Raigarde sulaikyta cigarečių kontrabanda
Raigarde sulaikyta cigarečių kontrabanda / Vilniaus teritorinės muitinės nuotrauka

Šeštadienio (spalio 8 d.) popietę Raigardo kelio poste muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sustabdė Baltarusijos piliečio D.K. vairuojamą mikroautobusą „Ford Transit“.

Automobilis važiavo tuštiems krovininiams automobiliams skirta juosta. Nors vairuotojas deklaravo, kad su savimi neleistinų daiktų ir prekių neveža, pareigūnai nusprendė mikroautobusą patikrinti detaliai. Netrukus paaiškėjo, kad nuojauta muitininkų neapgavo – mikroautobusas buvo prikimštas kontrabandinių rūkalų. Grindyse, šonuose ir lubose buvo specialiai įrengtos ir užmaskuotos slėptuvės, iš kurių pareigūnai ištraukė daugiau kaip 9 tūkst. pakelių kontrabanda gabenamų cigarečių „Minsk“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Sulaikytas krovinys, kurio vertė viršija 72 tūkst. litų, perduotas Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriaus pareigūnams, kurie dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vairuotojas sulaikytas. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šiais metais tai jau trečias kartas, kai dėl Raigardo kelio poste sulaikytos itin stambios kontrabandos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius