-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rakštis sienos pažeidėjams – jungtinės šaulių ir pasieniečių pajėgos

Savaitgalį sieną su Baltarusija saugantys Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai sulaukė pagalbos – kartu su jais patruliuoti stojo keturi Šaulių sąjungos nariai. Balandį šauliai Vilniaus rinktinės pasieniečiams talkino jau keturis kartus.
Pasienio apsauga
Pasienio apsauga / VSAT ir ŠS nuotr.

Į G.Žagunio užkardą atvykę Šaulių sąjungos Vilniaus rinktinės nariai buvo išskirstyti į keturis patrulių ekipažus – kiekvieną jų sudarė šaulys ir VSAT Vilniaus rinktinės G. Žagunio užkardos pasienietis. Darbuotasi nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio ryto – pamaina truko 12 valandų.

Pasieniečiai šaulius parūpino specialiosiomis priemonėmis – antrankiais, dujų balionėliais, guminėmis lazdomis.

Pirmas ekipažas, kuriame buvo pasienietė kinologė su tarnybiniu šunimi, patruliavo tarnybiniu VSAT visureigiu. Kitas ekipažas dirbo prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą. Ši vieta yra pasienio su Baltarusija ruože prie vienintelio į kilpą vedančio kelio Šalčininkai–Dieveniškės. Čia yra tikrinami automobiliai ir jais vykstančių keleivių dokumentai.

Dar du bendri šaulių ir pasieniečių patruliai tikrino sienos su Baltarusija prieigas pėsčiomis. Šįkart per pusę paros trukusią pamainą pažeidimų nebuvo nustatyta.

„Šaulių pagalba mums yra labai svarbi, nes tokių priemonių metu sustiprinama sienos su Baltarusija apsauga, – sakė G.Žagunio užkardos vadas Žydrūnas Vaikasas. – Mūsų saugomame ruože dažnai iš Baltarusijos bandoma gabenti kontrabandą, fiksuojame daug Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimų, todėl papildomos pajėgos visada labai praverčia“.

Praėjusį savaitgalį Šaulių sąjungos nariai talkino ir VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiams, o per Velykų išeigines dienas patruliavo su Lavoriškių ir Kenos užkardų pareigūnais.

Planuojama, kad artimiausiu metu šauliai vėl dalyvaus bendruose patruliuose su Vilniaus rinktinės pasieniečiais saugant sieną su Baltarusija.

Tokios bendros priemonės organizuojamos remiantis prieš metus Šaulių sąjungos Vilniaus rinktinės ir VSAT Vilniaus rinktinės pasirašyta bendradarbiavimo sutartimi. Joje numatyta galimybė pasitelkti šaulius stiprinant valstybės sienos apsaugą, kovojant su nusikalstamumu, palaikant viešąją tvarką. Panašias sutartis su šauliais turi bei bendras priemones organizuoja ir kitos VSAT rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius