-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūną Balkūną dėl tragiškos „Honda Prelude“ avarijos siūloma sodinti 10 metų

Dėl tragiškos avarijos sostinės Fabijoniškių mikrorajone teisiamam Ramūnui Balkūnui prokuratūra siūlo skirti griežčiausią įstatymuose numatytą bausmę, o nukentėjusiesiems priteisti per 1,7 milijono litų civilinių ieškinių.
Byla teisme
R.Balkūnas teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas neviešuose posėdžiuose baigė nagrinėti rezonansinę baudžiamąją bylą dėl kraupios avarijos sostinės S.Nėries gatvėje, dėl kurios į kaltinamųjų suolą sėdo „Honda Prelude“ vairavęs mašinų plovėjas iš Lazdijų rajono Ramūnas Balkūnas.

Kaip skelbta anksčiau, gegužės 22 dieną sostinės Fabijoniškių mikrorajone esančią S.Nėries gatvę sudrebino avarija, kai R.Balkūno vairuojamas automobilis „Honda“ vertėsi, čiuožė stogu per šaligatvį ir pražudė vaikiną bei kūdikį, dar penki žmonės, įskaitant patį vairuotoją, buvo sužeisti (keli iš jų sunkiai).

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Trečiojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyr. prokuroras Egidijus Motiejūnas antradienio posėdyje pareiškė, kad 21 metų R.Balkūną teismas turėtų pripažinti kaltu dėl žmonių gyvybių pareikalavusios avarijos ir nuteisti 10 metų laisvės atėmimo. Tai – griežčiausia Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė, nepriklausomai nuo avarijoje sužeistų ar žuvusių asmenų skaičiaus bei kitų bylos aplinkybių.

R.Balkūno atsakomybę sunkinanti aplinkybė – po avarijos ištyrus jo kraują rasta narkotikų pėdsakų.

Lengvinančia aplinkybe galėtų būti pripažinta tai, kad R.Balkūnas dėl nelaimės gailisi ir viešai atsiprašė nukentėjusiųjų.

Prokuroro E.Motiejūno vertinimu, visi šioje byloje pareikšti nukentėjusiųjų civiliniai ieškiniai, kurių suma sudaro per 1,7 milijono litų, yra pagrįsti ir turėtų būti visiškai tenkinti.

Nuosprendį šioje byloje teisėjas Olegas Zaicevas žada skelbti sausio mėnesį.

Andriaus Vaitkevičiaus nuotr./15min.lt/Apvirtusi HONDA po avarijos Vilniuje, S.Neries gatvėje
Andriaus Vaitkevičiaus nuotr./15min.lt/Apvirtęs automobilis po avarijos Vilniuje, S.Neries gatvėje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius