-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raseiniuose alkoholio prekeivės pažadai išnyko lyg šakėmis ant „brogos“ rašyti

Šiaulių apskrities policijos Raseinių rajono komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir laikymo.
Pilstuko fabrikas Raseiniuose
Pilstuko fabrikas Raseiniuose / Šiaulių AVPK nuotr.

Pareigūnus pasiekė informacija, kad atgijo kažkada veikęs „taškas“. Jo savininkė, Raseinių rajono Bralinskių kaimo gyventoja, pareigūnams yra gerai pažįstama.

Už analogišką nusikalstamą veiką 2007–2010 metais ji buvo 4 kartus teista. Pastaruoju metu pas 53-ejų moterį pareigūnai neteisėto alkoholio nerasdavo. Ji teigė jo nelaikanti ir juo nebeprekiaujanti.

Pasirodo, moteris nemetė savo nusikalstamo verslo. Pareigūnai jos sodyboje aptiko didžiulį kiekį raugo, iš kurio „taško“ savininkė planavo pagaminti nemenką kiekį „naminukės“. Gamybos  procesą sutrukdė kriminalistai.

Kratos metu į dvi plastikines dešimties litrų talpas supiltą naminę degtinę  jie rado  paslėptą namo kieme esančioje medinėje sunkvežimio būdoje, o aparatą naminei degtinei gaminti  ir 5202 litrų raugo – šalia ūkinio pastato.

Gyvenamojoje patalpoje pareigūnai aptiko aliuminio folijos gofruotą žarną, daržinėje, po šiaudais – šaldytuvą, o namo kieme esančioje apleistoje fermoje – gumines žarnas bei du metalinius vamzdžius.

Šiuo metu specialistai atlieka viso rasto „turto“ tyrimą, o „taško“ savininkei pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimą ir laikymą numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius