-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reidas Panevėžyje: teisių atėmimą neblaiviam vairuotojui lėmė šimtoji promilės dalis

Šeštadienio rytą Panevėžio kelių policija nusprendė patikrinti, ar vairuotojai prie vairo sėda blaivūs. Reidas buvo surengtas kiek neįprastoje vietoje – Pievų ir Rėklių gatvių sankirtoje.
Reido akimirka
Reido akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Devintą valandą prasidėjęs reidas prasidėjo ne itin sklandžiai, mat vienas kelių policijos ekipažas išvažiavo į eismo įvykį, kurio metu sužalotas dviratininkas.

Siekdami, kad gatvėje nesiformuotų spūstis, blaivumo patikrinimo vietoje dirbę kiti pareigūnai kai kuriuos vairuotojus vertino vizualiai ir blaivumo nustatymui stabdė tik įtarimą sukėlusius asmenis.

VIDEO: Rytinis vairuotojų blaivumo patikrinimas Panevėžyje

Kiek vėliau reidas įsibėgėjo, tačiau alkoholio matuoklis per pirmąjį pusvalandį kitokių rodmenų negu nuliai neužfiksavo. Policijos pareigūnai patikrino kelis vairuotojus, kurie su savimi neturėjo vairuotojo pažymėjimo, tačiau pažeidimų nustatyta nebuvo. Visi užuomaršos teisę vairuoti turėjo.

Dirbantiems pareigūnams taip pat ne kartą teko sėsti į tarnybinį automobilį ir vytis apsisukusius ir nuo reido vietos tolstančius automobilius. Tačiau visi vairuotojai buvo blaivūs ir teigė tiesiog pamanę, jog susiformavo spūstis ir pasirinko kitą kelią.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Reidui artėjant pabaigos link, alkoholio matuoklis pradėjo rodyti skaičius. Vienam vyrui nustatyta 0,19 promilės alkoholio koncentracija, kuri patyrusiems vairuotojams yra leistina.

Panevėžietis neslėpė, kad išvakarėse vartojo alkoholį ir teigė jau spėjęs pamanyti, kad praras teises. Kiek vėliau užfiksuota ir dar viena panaši situacija – vairuotojas pūstelėjo 0,27 promilės.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Tiksint paskutinėms reido minutėms į blaivumo patikrinimo vietą atvažiavo girtas vairuotojas. Kartu su žmona į automobilių turgų vykęs vyras į alkoholio matuoklį įpūtė 0,43 promilės.

Vyras neslėpė nusivylimo sužinojęs, kad net ir pritaikius 0,02 promilės paklaidą jis vistiek viena šimtąja dalimi viršijo leistiną 0,40 normą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Šalia vairuotojo sėdėjo blaivi ir vairuotojo pažymėjimą turinti žmona, kuri kiek pyktelėjo ant vyro, mat šis ryte jai prie vairo sėsti neleido.

Neblaiviam vairuotojui mažiausiai metams teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu ir sumokėti solidžią baudą.

Iš viso reido metu policijos pareigūnai per valandą patikrino maždaug 250 vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius