Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje policijos reido metu sustabdytas „VW Golf“ vairuotojas: „Aš – Angry Birdas“

Šeštadienio naktį Vilniaus policijos pareigūnai rengė blaivumo ir padangų patikrinimą net penkiose skirtingose sostinės vietose. Reido metu į jų rankas pateko ne tik kelių eismo taisyklių pažeidėjai, bet ir visus pralinksminusios išvaizdos vairuotojas.

Prieš pat vidurnaktį, apie 23 val., Naugarduko gatvėje policijos pareigūnų dėmesį atkreipė sustabdyto automobilio „Audi“ stiklai, kurie atrodė tamsesni nei turėtų būti. Išsklaidyti visas abejones policininkai pasitelkė į pagalbą šviesos pralaidumo matuoklę, kuri patvirtino jų įtarimus: „Audi“ stiklus dengianti plėvelė neatitinka standartų.

„Audi“ vairuotojas iškart pradėjo teisintis, jog jis ką tik nusipirko automobilį, todėl neturėjo progos įsitikinti, kad automobilio stiklai yra per daug tamsinti bei tuo labiau atsikratyti neleistinos plėvelės. „Tik užregistravau mašiną, sakyčiau, kad normaliai važinėčiau, pats būčiau užsitamsinęs, bet ne, man tik iki Dvarčionių čia reikia pavažiuot“, – policijos pareigūnams aiškinosi naujai registruoto automobilio vairuotojas.

Policijos pareigūnai geranoriškai pasiūlė „Audi“ vairuotojui nulupti plėvelę tiesiog Naugarduko gatvėje. Jei tai jam pavyktų, policijos pareigūnai paleistų vairuotoją nė neskyrę jokios nuobaudos, tačiau vairuotojas buvo užsispyręs. „Tai ką aš dabar čia lupsiu prie tokio šalčio“, – teisinosi jis.

Pareigūnams neliko nieko kito kaip užfiksuoti KET pažeidimą ir „Audi“ vairuotojui skirti nuobaudą už tamsintus stiklus. „Kokioj Vokietijoj tai taip nebūtų, paleistų ir viskas“, – dar skundėsi „Audi“ vairuotojas.

„Mitsubishi“ basomis padangomis

Jau gerokai po vidurnakčio, apie 2 val., Pylimo gatvėje pareigūnai sugavo kitą jauna vairuotoją, kurio pažeidimui užfiksuoti policininkams prireikė specialios įrangos. Šįkart įtarimą sukėlė „Mitsubishi“ vairuotojo padangų raštas ir protektoriaus gylis.

„Nu, tai čia universalios jos yra“, – bandė išsisukti „Mitsubishi“ vairuotojas. Greitai apžiūrėję padangas pareigūnai nustatė, kad tai yra vasarinės padangos, kurių protektoriaus gylis yra 2,66 mm.

„Matote, kokiomis padangomis atsiranda vairuojančių net ir tokiomis oro sąlygomis“, – garsiai komentavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių patrulis.

Už tokį poelgį čia pat gatvėje policijos pareigūnai nuplėšė automobilio technikinės apžiūros lipduką nuo valstybinių numerių ir anuliavo jos galiojimą.

Už tokį poelgį čia pat gatvėje policijos pareigūnai nuplėšė automobilio technikinės apžiūros lipduką nuo valstybinių numerių ir anuliavo jos galiojimą. Vairuotojui teks pakartotinai pereiti techninę apžiūrą jau užsidėjus žiemines padangas.

„Angry Birdas“ prie VW vairo

Apie 3 val. nakties policijos pareigūnai sustabdė prie „VW Golf“ vairo sėdėjusį keistos išvaizdos vairuotoją, kuris veidą buvo išsidažęs įvairių spalvų dažais ir priminė paukštį, todėl jį pamačius daugelio policijos pareigūnų veiduose atsirado šypsena.

„Aš Angry Birdas, – sakė linksmas „VW Golf“ vairuotojas. – Buvo įmonės vakarėlis, tai reikėjo persirengti, bet po to neturėjau kada dažų nusivalyti.“

Patikrinę vairuotojo dokumentus, policijos pareigūnai greitai įsitikino, kad šis naktinis personažas jokio pažeidimo nepadarė ir greitai jam leido keliauti namo, palinkėję gero kelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius