-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Režisierius Šarūnas Bartas kaltinamas apsivogęs „Maximoje“, jam iškelta byla ir skirta 360 litų bauda (atnaujinta 15.01 val.)

Už smulkią galimai netyčinę vagystę iš prekybos centro žinomam menininkui Š.Bartui skirta 360 litų bauda.
Šarūnas Bartas
Šarūnas Bartas / BFL/Laimučio Brundzos nuotr.

Ketvirtadienio rytą Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas už akių nagrinėja dėl smulkios galimai netyčinės vagystės Š.Bartui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą.

Bylos duomenimis, žinomas režisierius 46 metų Š.Bartas praėjo pro kasas prekybos centre „Maxima“ nesusimokėjęs už 4,79 lito vertės šampūną.

Į bylos nagrinėjimą neatvykęs menininkas anksčiau yra pateikęs paaiškinimą, kad sausio 11 dieną apie 18 val. užėjo į parduotuvę sostinės Gedimino prospekte turėdamas krepšį. Jį pirkėjas pasidėjo į vežimėlį, ant jo dar užmetė striukę.

Kraudamas į tą patį vežimėlį prekes Š.Bartas nepastebėjo, kad lietuviško šampūno buteliukas „pasislėpė“ už striukės. Prie kasos režisierius už šampūną nesumokėjo, netrukus jį sulaikė apsauga.

Už nedidelės vertės svetimo turto vagystę Š.Bartui gresia mažiausiai 300 litų bauda, tačiau teismas turi teisę skirti kūrėjui ir tik įspėjimą.

15min.lt primena, kad Šarūnas Bartas – Lietuvos kino režisierius, sukūręs filmus „Namai“, „Mūsų nedaug“, „Laisvė“, „Europos vizijos“, „Septyni nematomi žmonės“, „Eurazijos aborigenas“.

2001 m. jis pelnė Nacionalinę kultūros ir meno premiją, 2010-aisiais apdovanotas „Sidabrine gerve“ už „Eurazijos aborigeną“ (geriausio režisieriaus ir geriausio filmo nominacijose).

Papildyta 11.20 val. Per valandą bylą išnagrinėjusi teisėja Aldona Tumelionytė paskelbė, kad Š.Bartui skyrė 360 litų baudą. Pagal administracinių teisės pažeidimų kodeksą (ATPK) už smulkią vagystę režisieriui grėsė bauda nuo 300 iki 700 litų ar netgi areštas.

Teismo nutarime teigiama, kad Š.Bartui skirta bauda artima minimaliai ATPK 50-ojo straipsnio sankcijoje numatytai nuobaudai. Būtent tokio dydžio baudą teismas režisieriui skyrė atsižvelgdamas į pažeidėjo asmenybę: jis neteistas, bet turi galiojančią nuobaudą už pernykštį Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Teisėja A.Tumelionytė šioje byloje neįžvelgė nei pažeidėjo atsakomybę sunkinančių, nei lengvinančių aplinkybių.  

Šiandienis teismo nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Jei šia teise nepasinaudos, Š.Bartas skirtą baudą privalo sumokėti per 40 parų nuo nutarimo įteikimo jam dienos.

Papildyta 15.01 val. 15min.lt susisiekus su Š.Bartu paaiškėjo, kad režisierius teismo posėdyje nepasirodė, nes buvo išvykęs į užsienį bei sumaišė bylos nagrinėjimo datą.

„Man atrodė, kad teismo posėdis yra sausio 29 dieną. Gali būti, kad supainiojau datą“, – teigė Š.Bartas. Ketvirtadienį vyras grįžinėjo iš Italijos, kur lankėsi filmų festivalio metu.

Apie teismo sprendimą skirti 360 litų baudą režisierius Š.Bartas ketvirtadienį sužinojo iš 15min.lt žurnalisto. Vyras dar kol kas nežino, ar pasinaudos galimybe apskųsti teismo sprendimą.

„Kvailai vertinu šią situaciją, nes tas šampūno buteliukas buvo vežimėlyje ir nežinau, kodėl apsauga nusprendė, kad aš jį pasisavinau. Išties kvaila situacija“, – komentavo režisierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius