Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokiškio psichiatrijos ligoninės skyriaus vedėjas dėl kyšininkavimo liko be darbo

Rokiškio rajono apylinkės teismas, 2011 m. vasario 4 d. išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, pripažino Rokiškio psichiatrijos ligoninės Bendrosios psichiatrijos skyriaus vedėją P. A. kaltu dėl kyšininkavimo. Teismo nuosprendžiu iš skyriaus vedėjo atimta teisė verstis gydytojo praktika ir dirbti vadovaujamą darbą viešosiose įstaigose trejus metus šešis mėnesius.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai. Jie nustatė, kad Rokiškio psichiatrijos ligoninės Bendrosios psichiatrijos skyriaus vedėjas P.A. reikalavo duoti kyšius ir juos paėmė už tai, kad vienas pacientas, kuriam būtina speciali nuolatinė priežiūra, nebūtų išrašytas iš ligoninės.

Gydymo metu reikėjo spręsti šio paciento likimą ir, pasinaudodamas profesine padėtimi, Bendrosios psichiatrijos skyriaus vedėjas pradėjo inicijuoti paciento išrašymą iš ligoninės. Siekdama apsaugoti savo teisėtus interesus, moteris buvo priversta duoti kyšius už gydytojo pažadą neišrašyti jos vyro iš Psichiatrijos skyriaus stacionaro. Gavęs pinigų, skyriaus vedėjas apie paciento išrašymą iš ligoninės nebekalbėdavo.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius