Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugsėjo 1-oji ugniagesių akimis

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino praėjusios šventinės paros rezultatus.
Rugsėjo 1-osios šventė Vilniaus universiteto Didžiajame kieme
Asociatyvinė iliustracija: rugsėjo 1-osios šventė Vilniaus universiteto Didžiajame kieme / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Per praėjusią parą šalyje kilo 20 gaisrų, kurių metu žmonių aukų ir traumų pavyko išvengt, tačiau ugnis padarė nemažų nuostolių, pažymima PAGD atstovų parengtame ir penktadienį paviešintame pranešime.

Ketvirtadienį ryte apie 7 val. Prienų rajone, Pociūnų aerodromo teritorijoje esančioje kavinėje, dėl elektros instaliacijos gedimo užsidegė ventiliatorius. Per gaisrą sudegė ventiliatorius, aprūko tualetas ir kabinetas.

Apie 11 val. gaisras kilo Jonavoje, sodų bendrijoje „Draugystė“, Trumpojoje gatvėje stovinčiame sodo namelyje. Gaisro metu išdegė medinio namo virtuvė, sudegė buitinė technika, kiti namų apyvokos daiktai. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Apie 12 val. 20 min. Anykščiuose, Ramybės gatvėje, užsidegė automobilis „Audi B4“. Ugnis nuniokojo mašinos saloną, o gaisras įsiplieskė dėl gedimų automobilio elektros instaliacijoje.

Apie 14 val. 10 min. Kauno rajone, automagistralėje Kaunas – Klaipėda, prie tilto per Nevėžį, užsiliepsnojo automobilis „Peugeot 306“. Per gaisrą išdegė mašinos variklio skyrius.

Apie 21 val. 20 min. Vilniuje, Ukmergės gatvės gale, užsidegė kol kas nenustatyto savininko lengvasis automobilis „Renault 19“. Atskubėjus ugniagesiams, mašina jau degė atvira liepsna. Gaisro metu apdegė automobilio variklio skyrius, išdegė salono vidus.

Įvykio liudininko Vidmanto nuotr./Autostradoje dega automobilis
Įvykio liudininko Vidmanto nuotr./Autostradoje dega automobilis „Peugeot 306“.

Dar vienas automobilis šiąnakt apie 2 val. 45 min. užsiliepsnojo Joniškyje, Raktuvės gatvėje. Per gaisrą apdegė visa priekinė automobilio „Chrysler“ dalis ir salonas. Šių gaisrų aplinkybės dar tiriamos.

Apie 15 val. 15 min. gaisras kilo Šalčininkų rajone, Pagaujėnų kaime stovėjusioje medinėje lauko virtuvėje. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas, sienos bei viduje buvęs turtas.

Praėjusią naktį maždaug 30 min. po vidurnakčio Marijampolės savivaldybėje, Daugirdų kaime, užsiliepsnojo medinis ūkinis pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau skendėjo liepsnose, buvo kilęs pavojus ir kitiems šalia esantiems pastatams. Per gaisrą visiškai sudegė kluonas, apie 10 tonų viduje buvusio šieno ir 2 tonos šiaudų. Laimė, aplinkinius pastatus ugniagesiams pavyko apsaugoti, o šių gaisrų aplinkybės taip pat dar aiškinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius