-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rukloje grupė paauglių, įtariama, padegė šešiamečio veidą: nukentėjo 6 proc. vaiko kūno

Sekmadienį Rukloje nukentėjo šešiametis berniukas. Manoma, kad vyresni daugiabučio kiemo vaikai sumąstė nevykusiai papramogauti: apipylė mažamečio galvą degia medžiaga. Berniukas skubiai pristatytas į Kauno klinikas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.
Intensyvios terapijos skyrius
Intensyvios terapijos skyriuje/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Spėjama, kad vaiką sužalojo penkių paauglių grupelė. Trys iš jų – vienos šeimos nariai. Pirminiais duomenimis, jų turėta degi medžiaga galėjo būti parakas.

Nukentėjusį ir klykiantį iš skausmo sūnų kieme aptiko jo motina, kuri ir iškvietė greitąją pagalbą, kreipėsi į policiją.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, balandžio 23 d. buvo gautas pranešimas, kad į gydymo įstaigą Kaune iš Jonavos rajono, Ruklos miestelio, Rupeikio gatvės, pristatytas 6 m. berniukas, kuris, pirminiais duomenimis, žaisdamas kieme apdegė veidą ir kūną.

Pareigūnams aiškinantis aplinkybes ir surinkus pirminius duomenis, antradienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Apklausta mažamečio mama, namo gyventojai, kurie galėjo matyti įvykį. Turimais duomenimis, įvykyje galėjo dalyvauti ir kiti mažamečiai asmenys.

Antradienį Kauno klinikose surengta spaudos konferencija. Vaikų chirurgijos klinikos gydytoja Ramunė Degliūtė-Muller papasakojo apie vaiko, apdegusio Rukloje, sužalojimus bei sveikatos būklę.

„Sekmadienį pas mus stacionarizuotas šešiametis berniukas, nukentėjęs neaiškiomis aplinkybėmis. Galimai sprogo degūs kažkokie milteliai. Vaikas stacionarizuotas Intensyvios terapijos skyriuje, jo gyvybinės funkcijos buvo stabilios. Atliktas žaizdos tvarstymas. Vakarop perkeltas į Vaikų chirurgijos skyrių“, – teigė R.Degliūtė-Muller.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Gydytoja Ramunė Degliūtė-Muller
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Gydytoja Ramunė Degliūtė-Muller

Pasak gydytojos, nukentėjęs berniuko veidas ir kaklas. Užfiksuoti I ir IIA bei IIB laipsnio nudegimai. Berniukas nudegė apie 6 proc. kūno. Labiau nukentėjusi viena veido pusė.

„Pirmadienį buvo atliktas tvarstymas. Jis bus atliktas ir trečiadienį. Gali tekti skirti narkozę, nes perrišimas – skausmingas. Nudegimai nėra gilūs, bet vaizdas gali pasikeisti“, – patikino gydytoja.

Anot jos, pacientas negalėjo paaiškinti, kas sprogo: milteliai ar žiebtuvėlis. Nepatvirtino ir to, kad jį sužalojo kiti vaikai. Berniukas beveik nekalba, nes aplink jo burną – tvarsčiai. Jam sunku ir valgyti: tai gali daryti tik šiaudeliu – labiau nukentėjusi apatinė veido dalis. Nuskausminamieji vaistai buvo leidžiami tik pirmąją parą, šiuo metu mažametis apsieina jau be jų.

„Jis nepasirodė man įbaugintas. Manau, buvo ugnies pliūpsnis. Nemanau, kad veidas degė. Nustatytas ir paviršinis akių sužalojimas. Vaikas konsultuotas okulisto. Yra paburkęs akies vokas. Panašu, kad didesnių sužalojimų nėra. Vaikas bus gydomas dvi ar tris savaites, jei neprireiks operacinio gydymo“, – teigė R.Degliūtė-Muller.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius