-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rumšiškėse uždaryta nelegali vištų skerdykla

Pareigūnai patikrino Kaišiadorių rajone esantį ūkinį pastatą ir ten aptiko nelegalią vištų skerdyklą. Patikrinimo metu taip pat surastos dvi nelegalios darbuotojos, 35 gyvos vištos, 304 kg šviežios paukštienos mėsos ir 498 kg šaldytos paukštienos.
Pareigūnų radiniai
Pareigūnų radiniai / Kauno apskrities VPK nuotr.
Kauno apskrities VPK nuotr./Pareigūnų radiniai
Kauno apskrities VPK nuotr./Pareigūnų radiniai

Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kaišiadorių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnais, tikrindami turimą informaciją dėl galimų maisto gamybos pažeidimų, ketvirtadienį apie 9 val. Kaišiadorių rajone, Rumšiškių miestelyje, Topolių gatvėje, L.Z. (gim. 1979 m.) priklausančiame ūkiniame pastate, aptiko vištų skerdyklą.

Kaišiadorių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai nustatė, kad L.Z. priklausančiame ūkiniame pastate  buvo vykdoma nepatvirtinta veikla – vištų skerdimas, išdorojimas, neužtikrinamos sanitarinės higienos sąlygos. Kauno apskrities VPK praneša, kad patikrinimo metu patalpoje buvo aptiktos nelegaliai dirbusios V.A. ir I.D. bei rastos 35 gyvos vištos, 304 kg šviežios paukštienos mėsos ir 498 kg šaldytos paukštienos.

L.Z. buvo įpareigotas nedelsiant stabdyti vištų skerdimą, išdorojimą ir visą netinkamai paruošto produkto kiekį - 802 kg. utilizuoti šalutinių gyvūnų produktų tvarkymo įmonėje, pateikiant patvirtinančius dokumentus. Dėl galimų maisto gamybos pažeidimų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kaišiadorių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyboje pradėta administracinės teisės pažeidimo bylos teisena, o dėl darbo įstatymo nuostatų pažeidimo, surinkta medžiaga bus perduota Valstybinei darbo inspekcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius