-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų keliones Bulgarijoje ir Lenkijoje vogtais automobiliais nutraukė Lietuvos pasieniečiai

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė du Rusijos piliečių vairuojamus automobilius. Nustatyta, jog abi transporto priemonės, įtariama, kaip vogtos, buvo ieškomos užsienio teisėsaugininkų.
Vogtas mikroautobusas „Mercedes Benz Sprinter“
Vogtas mikroautobusas „Mercedes Benz Sprinter“ / VSAT nuotr.

Dar praėjusį penktadienį prie sienos su Rusija esančiame Kybartų pasienio kontrolės punkte VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai patikrino iš Kaliningrado srities į Lietuvą vykusį vilkiką DAF. Sunkiasvorę transporto priemonę, pažymėtą laikinaisiais rusiškais registracijos numeriais, vairavo 31 metų Rusijos pilietis. Jis pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens dokumentus.

Mašinos patikros metu paaiškėjo, kad 2011 m. laidos vilkikas yra ieškomas teisėsaugininkų. Šios mašinos paiešką šių metų vasario 10 d. paskelbė Bulgarijos pareigūnai.

Pasieniečiai neleido rusui  vykti per valstybės sieną. Vilkikas laikinai saugomas Lazdijų rinktinėje, o vyras po apklausos paleistas. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Panašiomis aplinkybėmis užsienio šalyje vogtą ir teisėsaugininkų ieškotą automobilį tą pačią dieną sulaikė ir Vilniaus rinktinės pasieniečiai. Lavoriškių punkte jie patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“ lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais.

2003 m. pagamintą transporto priemonę vairavęs 37-erių rusas turėjo tvarkingus asmens dokumentus, tačiau mašinos patikros metu paaiškėjo, kad ji yra ieškoma kaip pavogta. Nuo praėjusių metų rugsėjo pabaigos šios transporto priemonės ieškojo Lenkijos teisėsaugininkai.

Po apklausos pasieniečiai vyrą paleido, o jo vairuotas mikroautobusas saugomas Vilniaus rinktinėje.

Pernai pasieniečiai iš viso sulaikė 99 automobilius, kurie, įtariama, buvo pavogti, pažymima VSAT atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius