-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų rajono gyventojas ir vėl įkliuvo su kontrabanda

Nesyk už kontrabandą baustas Šalčininkų rajono gyventojas trečiadienį vėl įkliuvo pasieniečiams. Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai vyro automobilio slėptuvėse aptiko tūkstantį pakelių kontrabandinių cigarečių.
Sučiupta cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda ir jos savininkas / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės G.Žagunio užkardos pasieniečiai prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, pasienio su Baltarusija ruože, patikrinimui sustabdė automobilį „Mercedes Benz E 300“. Jį vairavęs 25-erių Šalčininkų rajono gyventojas vyko iš Dieveniškių kilpos.

Šis vyras pasieniečiams yra gerai žinomas. VSAT pareigūnams jis nesyk yra įkliuvęs dėl kontrabandos.

Ir šįsyk patikrinę Šalčininkų rajono gyventojo vairuotą automobilį pasieniečiai jo slėptuvėse rado rūkalų. 1000 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos banderolėmis buvo paslėpti automobilio dugne bei už galinio bamperio.

G.Žagunio užkardos pareigūnai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vyrui pradėjo administracinės bylos teiseną. Kadangi jis už tokius pažeidimus jau buvo baustas, Šalčininkų rajono gyventojui gresia maksimali bauda. Ji sieks nuo 20 iki 50 tūkst. litų. Be to, teismas gali konfiskuoti automobilį, kuriuo buvo gabenama kontrabanda.

Po apklausos pasieniečiai vairuotoją paleido. Cigaretės ir „Mercedes Benz E 300“ saugomi G.Žagunio užkardoje.

Kelyje Dieveniškės–Šalčininkai pasieniečiai dažnai išaiškina panašių atvejų, kai asmenys iš Dieveniškių kilpos į Lietuvos gilumą bando gabenanti kontrabandinius rūkalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius