Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šalugai pavyko nušalinti jo bylą nagrinėjusį teisėją

Ketvirtadienį Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėjas Antanas Virbalas paskelbė nutartį, kad nusišalina nuo kaltinamojo tarpininko kyšininkavimu Dariaus Šalugos baudžiamosios bylos nagrinėjimo.
Darius Šaluga
Darius Šaluga / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Trečiadienį vykusiame teismo posėdyje kaltinamojo advokatai Juozas Gaudutis ir Saulius Žentelis teisėjui pareiškė nušalinimą motyvuodami, kad gynėjų užduodami klausimai esą yra perfrazuojami, teismas skuba nagrinėti baudžiamąją bylą, ji nagrinėjama iš apkaltinamųjų pozicijų, visuomenės informavimo priemonės daro spaudimą teismui, todėl mano, kad byla negali būti išsamiai išnagrinėta ir priimtas objektyvus sprendimas. Advokatai taip pat abejojo teismo nešališkumu.

„Nė vienas gynėjas, reikšdamas nušalinimą teisėjui, konkrečiai nenurodė, kaip byla nagrinėjama iš apkaltinamųjų pozicijų, netinkamai vyksta procesas bei koks ir kokių masinių informavimo priemonių spaudimas daromas teismui. Tačiau teisėjas pripažįsta, kad bylos nagrinėjimo teisiamajame posėdyje metu abiem gynėjams buvo daroma žodinių pastabų, jog gynėjai negali užduoti menamų klausimų, taip pat jų buvo paprašyta neužduoti pakartotinų klausimų, į kuriuos jau buvo atsakyta anksčiau.

Kadangi galimai dėl šių aplinkybių gynėjai galėjo susidaryti neteisingą nuomonę, kad dėl to gali būti priimtas neobjektyvus sprendimas, teisėjas daro išvadą, kad siekiant išvengti nepagrįstų konfliktinių situacijų ateityje bei visapusiškai ir objektyviai išnagrinėti šią baudžiamąją bylą, nuo tolesnio jos nagrinėjimo tikslinga nusišalinti“, – rašoma teismo nutartyje, pranešė atstovas ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Audris Kutrevičius.

Kaip reikalauja Baudžiamojo proceso kodeksas, nutartį dėl nusišalinimo patvirtino Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo pirmininkas. Artimiausiu metu ši baudžiamoji byla turėtų būti perduota kitam teisėjui.

Teismas, norėdamas išvengti galimų spekuliacijų šia tema, informuoja, kad apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo senaties terminas sukanka 2012 metais.

Ši byla Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme nagrinėjama nuo 2008-ųjų pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius