-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį įvykusiose avarijose žuvo vienas žmogus, sužeista – 40

Savaitgalį, spalio 21–23 d., šalies keliuose įvyko 32 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės bei žuvo vienas eismo dalyvis. Sužeista 40 žmonių, tarp jų – 5 nepilnamečiai, praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT).
Įvykio vietoje
SEAT avarija / Marijampolės apskrities VPK nuotr,

Penktadienį, 16 val. 25 min., Panevėžyje, Nemuno gatvėje, 21 metų mergina, vairuodama automobilį „Opel Corsa“, nespėjo jo sustabdyti, kai į važiuojamąją kelio dalį paskui riedantį kamuolį netikėtai įbėgo berniukas. 11 metų vaikas buvo kliudytas priekine automobilio dalimi. Nepilnametis dėl savo neatsargaus elgesio patyrė galvos ir dešinės kojos sumušimus (ambulatorinis gydymas).

18 val. 40 min. Vilniuje, Naujojoje Vilnioje, Gerovės gatvėje, iš už stovinčio automobilio išbėgusį šunį ir jo tempiamą šeimininką partrenkė automobilis „Audi 100“, vairuojamas 22 metų vaikino. 67 metų vyras patyrė kojos lūžį, kitus sužeidimus – jis paguldytas į ligoninę. Šuo nugaišo įvykio vietoje.

20 val. 05 min. Raseinių rajone, Berteškių kaime, kelyje Ariogala–Betygala–Šiluva, 27 metų vaikino vairuojamas automobilis „Volvo V70“ kliudė kelio viduriu ta pačia kryptimi dviračiu važiavusį ir netikėtai į dešinę pasukusį 39 metų vyriškį, kuris buvo neblaivus (jam nustatytas vidutinis 1,91 promilės girtumas).

Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jam paskirtas ambulatorinis gydymas. Tamsiuoju paros metu važiuodamas dviračiu vyras, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės, nevilkėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais, dviračio gale nedegė raudonos spalvos žibintas.

Šeštadienį, 4 val. 36 min., Varėnos rajone, Glūko kaime, kelyje Babriškės–Varėna–Eišiškės, vairuojamo automobilio „Opel Vectra“ nesuvaldė neblaivus, neturintis teisės vairuoti 18 metų šio rajono gyventojas. Esant šlapiai kelio dangai, automobilis nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į medžius. Įvykio metu nukentėjo neblaivūs ir vairuotojas, ir 22 metų keleivis. Jaunajam vairuotojui nustatytas lengvas 1,42 promilės girtumas, keleivis buvo labiau apgirtęs (alkoholio kiekio matuoklis užfiksavo vidutinį girtumą – 1,71 promilės).

5 val. 50 min. Klaipėdoje, Tilžės gatvėje, neapšviestame kelio ruože, dulkiant lietui (lijundra), transporto priemonių važiavimo kryptimi ėjusį 71 metų pėsčiąjį kliudė automobilis „VW Vento“, vairuojamas 60 metų vyro. Nukentėjusiajam pėsčiajam stovint prie „Volkswagen“, į šį automobilį atsitrenkė ta pačia kryptimi važiavęs 58 metų vyro vairuojamas „Mitsubishi Carisma“, dėl to pėsčiasis buvo nublokštas ant žemės. Pėsčiasis nukentėjo nesunkiai: jam sumušta ir nubrozdinta kairė ranka.

14 val. 35 min. Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje, automobilis „Citroën C5“, kurį vairavo 31 metų moteris, nepraleido iš dešinės pusės tiesiai važiavusio automobilio „Peugeot 407“, vairuojamo 20 metų vaikino, ir su juo susidūrė.

Nukentėjo „Citroën“ vairuotoja ir su ja važiavęs 9 metų berniukas. Mažametis (galvos smegenų sukrėtimas, išmuštas dantis) paguldytas į ligoninę.

Sekmadienį, 19 val. 30 min., Vilkaviškio rajone, Mažųjų Būdežerių kaimo teritorijoje, magistralinio kelio Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas sankryžoje su keliu Vilkaviškis–Kalvarija, automobilis „Audi A6“, vairuojamas 60 metų vyro, partrenkė ir mirtinai sužalojo iš šalutinio į pagrindinį kelią dviračiu įvažiavusį 51 metų vyrą.

3 val. 01 min. Vilniuje, Senamiestyje, J. Basanavičiaus ir Mindaugo gatvių sankryžoje, 20 metų mergina, vairuodama automobilį „Ford Focus“ ir sukdama į kairę degant žaliam šviesoforo signalui, kliudė pėsčiųjų perėja (taip pat degant žaliam signalui) ėjusį pėsčiąjį. 26 metų vaikinui (pirminiais duomenimis, neblaivus – 1,45 promilės) sumušta galva ir kairė koja, patempti kaklo raiščiai. Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jis išleistas į namus.

19 val. 15 min. Joniškio rajone, Jauneikių kaime, kelyje Joniškis–Linkaičiai–Staneliai–Gruzdžiai, esant šlapiai kelio dangai, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Volvo V70“ nesuvaldė neblaivus, neturintis teisės vairuoti 20 metų šio rajono gyventojas. Kelio vingyje į kairę automobilis nuvažiavo į dešinę pusę ir atsitrenkė į medį.

Sužeista 23 metų keleivė paguldyta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Neurochirurgijos skyrių. Dar vienas keleivis, neblaivus 26 metų vaikinas, nenukentėjo. Vairuotojas, kuriam nustatytas lengvas 0,90 promilės girtumas, buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

20 val. 40 min. Šakių rajone, Išdagų kaime, nuo kelio Vilkaviškis–Kudirkos Naumiestis–Šakiai nuvažiavo ir, atsitrenkęs į medį, apvirto automobilis „Seat Toledo“. Nukentėjo trys žmonės: 39 metų vairuotoja, 20 ir 58 metų keleivės. Pastaroji moteris dėl galvos traumos nuvežta į Kauno klinikas.

Marijampolės apskrities VPK nuotr,/Įvykio vietoje
Marijampolės apskrities VPK nuotr,/Įvykio vietoje

22 val. 34 min. Kaune, Šančiuose, A.Juozapavičiaus prospekte, apšviestame kelio ruože, susidūrė priešpriešinio eismo juostomis važiavę automobiliai „BMW 730“, vairuojamas 30 metų vyro, ir „BMW 520“, kurį vairavo 35-erių moteris.

Įvykio metu nukentėjo keturi žmonės: abu vairuotojai ir su jais važiavusios 21 ir 27 metų keleivės. Visiems paskirtas ambulatorinis gydymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius