-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio gaisruose aukų išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje buvo įregistruota 165 gaisrai ir 46 kiti įvykiai, kuriuose pagalbą suteikė ugniagesiai. Žmonių aukų gaisruose pavyko išvengti, o gelbėtojai išgelbėjo 5 gyventojus.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienio rytą Vilniuje, Žolyno gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Gaisro židinys buvo virtuvėje, kur apdegė palangė ir lango rėmas, išdegė namų apyvokos daiktai, aprūko butas. Iš uždūminto kambario buvo išvestas 80-metis buto šeimininkas, kuriam medikai pirmąją pagalbą suteikė vietoje. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Taip pat penktadienio rytą Šilalės rajono Džiaugėnų kaime užsidegė  UAB ,,Grimeda” mėsos cechas. Čia gaisras kilo terminio apdirbimo patalpoje, kur išdegė  lubų bei sienų izoliacinė medžiaga, aprūko patalpa. Gaisro priežastys tikslinamos.

Šeštadienio naktį Šilutės rajono Vilkyčių kaime užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu nudegė mūrinio pastato stogas ir šalia namo stovėjusi medinė  lauko virtuvė. Gaisro priežastys taip pat nustatinėjamos.

Sekmadienio naktį gyvenamasis namas liepsnojo Jurbarko rajono Antanavos kaime. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis vieno aukšto pastatas jau skendėjo liepsnose. Statinio jau nepavyko išgelbėti: ugnis sunaikino namą ir šalia buvusią klėtį.

Dar vienas gyvenamasis namas sekmadienį vakare degė Širvintų rajono Magūnų kaime. Ir čia gaisrininkams atskubėjus į įvykio vietą, pastato stogas jau buvo įgriuvęs. Per gaisrą nudegė namo  stogas ir perdanga, išdegė vidus. Nuo ugnies buvo apsaugotas šalia stovintis mūrinis ūkinis pastatas.

Šeštadienio rytą Ignalinos rajono Malkūnų kaime dėl elektros instaliacijos gedimo užsidegė medinis tvartas. Ugnis sunaikino pastatą, dar sudegė malkos, pernykštis šienas ir namų apyvokos reikmenys. Nuo liepsnų buvo išgelbėtas gyvenamasis namas ir dar vienas ūkinis pastatas.

Dėl krosnių ir dūmtraukių įrengimo bei eksploatavimo taisyklių pažeidimų šeštadienio popietę užsiliepsnojo Alytaus rajono Takniškių kaimo gyventojo pirtis. Gaisro metu išdegė perdengimas,  apdegė ir buvo nuardyta dalis sienos.

Taip pat šeštadienio popietę Trakų rajono Paluknio seniūnijos Pakrempės kaime gaisras kilo atvirojoje teritorijoje. Per gaisrą išdegė apie 10 ha miško paklotės. Įvykis tiriamas.

Sekmadienio naktį Šilalės rajono Dirkintų kaime užsidegė sudėtinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė daržinė ir joje buvęs šienas, nudegė tvarto stogas, perdengimas ir viduje buvusi kiaulė, nuo ugnies pavyko apginti priblokuotą malkinę. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius