Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Savaitgalio gaisruose Lietuvoje žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 71 gaisras. Ugnis pasiglemžė vieno žmogaus gyvybę ir tris gyventojus traumavo. Ugniagesiai dar atliko 45 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo du piliečius.
Liepsna
Liepsna / Photos.com nuotr.

Penktadienio vakarą Kėdainių rajono Bladikių kaime užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastatas jau degė atvira liepsna. Apmalšinę liepsnas gelbėtojai su kvėpavimo apsaugos priemonėmis įėjo į namo vidų ir išnešė laukan du smalkėmis apsinuodijusius  vyrus, kuriuos greitosios medicinos pagalbos automobilis išvežė į ligoninę. Vėliau medikai konstatavo vieno iš jų 61 metų vyro mirtį. Per gaisrą dar nudegė pastato stogas, pradegė perdengimas, išdegė vidus ir ten buvę baldai bei namų apyvokos daiktai. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio rytą Joniškio rajono Rudiškių kaime užsidegė ūkinis pastatas. Gaisro metu apdegė lauko virtuvės medinės lubos, pradegė perdengimas, išdegė stogas. Gesinant gaisrą rankas, veidą ir kaklą apdegė 56 metų pastato šeimininkas, o 19-metis vaikinas apsinuodijo dūmais. Abu nukentėjusieji buvo išvežti į ligoninę. Šis gaisras kilo dėl krosnių ir dūmtraukių įrengimo bei eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Dėl netvarkingos krosnies šeštadienio popietę užsidegė ir Ignalinos rajono Naujojo Daugeliškio kaimo gyventojo A.R. pirtis. Per gaisrą nudegė dalis stogo ir perdengimo, išdegė pirties vidus.

Šeštadienio vakarą Kretingos rajono Darbėnų miestelyje gaisras kilo V.B. parduotuvėje. Iš pradžių ugnį prigesino pardavėja su gesintuvu, vėliau ją visai užgesino atskubėję ugniagesiai. Gaisro metu apsilydė šaldymo lentynos kompresorius ir elektrinė prietaiso dalis, aprūko siena ir šaldytuvas.

Ankstų sekmadienio rytą Varėnos rajono Matuizų kaime užsidegė V.K. gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė rūsys, sudegė jame buvę namų apyvokos daiktai, aprūko kitos patalpos. Gaisro priežastys tikslinamos.

Mažeikiuose, sodų bendrijoje ,,Raselė” vakar popiet užsidegė N.U. individualus gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė priblokuota  prie namo malkinė su malkomis, nuardyta dalis stogo, aprūko vidus.

Vakar vakare Anykščių rajono Gečionių kaime užsiliepsnojo R.K. gyvenamasis namas. Gaisro metu nudegė pastato stogas, išdegė vidus, sudegė ten buvę namų apyvokos daiktai. Įtariama, kad namas buvo padegtas.

Vakar Klaipėdoje, S.Nėries gatvėje, Klaipėdos apskrities ligoninės 4 aukštų pastate suveikė priešgaisrinė signalizacija. Atvykę ugniagesiai nustatė, kad gaisras užgeso savaime. Gaisras kilo vieno iš korpusų cokoliniame aukšte. Koridoriuje sudegė elektros paskirstymo skydelis, buvo uždūmintas cokolinis aukštas. Žmonės nenukentėjo. Buvo pravėdintos uždūmintos patalpos. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius