-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio gaisruose žuvo keturi žmonės

Priešgaisirnės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias 3 savaitgalio paras šalies ugniagesiams teko užgesinti 128 gaisrus bei atlikti 31 kitą gelbėjimo darbą, kurių metu pavyko išgelbėti penkių gyventojų gyvybes. Deja, aukų ir traumų nepavyko išvengti: keturi žmonės žuvo, o dar keturi buvo sužeisti.
Įvykio vietoje
Gaisras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Statistika

Penktadienį apie 18.30 val. Jurbarko rajone, Eržvilko miestelyje, Šiaurės gatvėje, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Netrukus atskubėjus ugniagesiams, medinio pastato stogas jau degė atvira liepsna. Per gaisrą supleškėjo stogas, sudegė mansarda ir joje esantys namų apyvokos daiktai, vandeniu sulietos pirmo aukšto gyvenamosios patalpos, o išgedusioje mansardoje rastas apdegęs 71 metų namo savininkės kūnas. Nelaimės aplinkybės aiškinamos.

Tą patį vakarą, apie 19 val., gaisras kilo Šalčininkų rajone, Urelių kaime stovinčiame gyvenamajame name. Sudegė pastato stogas ir perdanga, namų apyvokos daiktai, apdegė medinės sienos, o apdegęs veidą 50-metis namo šeimininkas buvo nuvežtas į ligoninę. Įvykis tiriamas.

Apie 23.30 val. Marijampolėje užsidegė butas Uosupio gatvės daugiabučiame name. Per gaisrą išdegė kambarys, baldai bei kiti daiktai, nuo karščio išdužo lango stiklas, aprūko patalpos. Laimė, dar iki atvykstant ugniagesiams gyventojai iš degančio buto spėjo išvesti dūmais apsinuodijusias 78-erių senolę ir 52 metų buto savininkę. Moteris greitoji nuvežė į Marijampolės centrinę ligoninę.

Ir šio gaisro priežastis dar tikslinama.

Šeštadienio vakarą, apie 21.30 val., gaisras kilo Utenos rajone, Alių kaime, individualiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas buvo sukritęs. Išdegė namo vidus, nudegė stogas ir perdanga, sudegė viduje buvęs turtas, o gaisravietėje buvo rastas apdegęs vyro kūnas. Įvykis tiriamas.

Vėlų tos pačios dienos vakarą iš policijos gautas pranešimas, jog Vilniuje, Kapsų gatvės daugiabučio namo bute, kambaryje degė patalynė, o lovoje buvo rastas, kaip spėjama, mirtinai apsinuodijęs dūmais, 59 metų vyras. Jo 30-metis sūnus dėl apsinuodijimo dūmais nuvežtas į ligoninę. Ugniagesiai į šį gaisrą nebuvo kviesti. Įvykis tiriamas.

Šeštadienį apie 11 val. gaisras kilo Kauno rajone, Ramučių kaime, dviejų aukštų daugiabučiame name. Atskubėjus ugniagesiams, pro namo palėpę ir stogą veržėsi dūmai, buvo uždūmintas rūsys ir namo laiptinė. Ugniagesiai ištraukiamomis kopėčiomis užlipo ir iš antro aukšto pro balkoną iškėlė du mažamečius vaikus: dvejų metukų berniuką ir tik pernai gimusią mergaitę. Vaikų mama ir jų močiutė kopėčiomis nulipo pačios, o kiti namo gyventojai spėjo išeiti į lauką dar iki atvykstant ugniagesiams. Namo rūsyje apdegė apšiltinimo medžiaga, aprūko rūsio patalpos, laiptinės sienos ir lubos.

Ankstų sekmadienio rytą, apie 4.45 val., Raseinių rajone, Ilgižių kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti nepavyko, o gaisravietėje buvo rasti, kaip spėjama, liepsnose žuvusio 40-mečio namo savininko palaikai. Manoma, kad gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius