-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulietiškas kelių reketas „pirk plytą“ stiliumi – pagrobė numerius ir pareikalavo išpirkos

26 metų Šiaulių rajono Sauginių kaimo gyventoja su draugužiais nusprendė pasipelnyti gan neįpasta reketo forma. Pamatė eismo įvykį ir netoli nukritusius valstybinius numerius. Paėmė juos, priėjo prie vairuotojo ir pareikalavo išpirkos. O vėliau grasino susidorojimu.
Valstybiniai numeriai su skaičiais 666
Valstybiniai numeriai su skaičiais 666 / 15min.lt nuotr.

Gegužės 10-osios vakare iš Kuršėnų su mažamete dukra į Šiaulius automobiliu važiuojantis šiaulietis tapo eismo įvykio dalyviu. Staiga į kelią iššokusios trys stirnos vairuotoją privertė staigiai stabdyti.

Dvi miško gyventojos spėjo prašokti nekliudytos automobilio, tačiau vieną jų buvo nublokšta į griovį ir nugaišo. Apie eismo įvykį vyras informavo Bendrąjį pagalbos centrą ir pasiliko laukti policijos.

Į nelaimę patekusiam šiauliečiui apžiūrinėjant nebegyvą gyvūną, prie jo privažiavo automobilis ir vienas jame sėdėjusių vaikinų pasakė, jog turi jo automobilio numerius ir jei nori juos atgauti, turi susimokėti.

Pasirodo, susidūrimo su gyvūnu metu, valstybiniai numeriai nukrito ant važiuojamosios dalies, o paskui važiavę vaikinai juo rado ir nutarė pasipelnyti.

Kai automobilio vairuotojas kategoriškai atsisakė mokėti valstybinių numerių išpirką, jos reikalavę vaikinai nuvažiavo, tačiau netrukus grįžo ir,  grasindami sumušti bei sudaužyti automobilį, toliau reikalavo pinigų.

Tik pamatę prie nukentėjusiojo automobilio privažiuojantį dar vieną automobilį, reketininkai pasišalino, valstybinių numerių taip ir neatidavę.

Policijos pareigūnai nustatė iš svetimo nelaimės norėjusius pasipelnyti asmenis. Pinigų reikalavusiam 26 metų Šiaulių rajono, Sauginių kaimo, gyventojui už savavaldžiavimą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Bauda už tokį savavaldžiavimą gali siekti nuo dvidešimt aštuonių iki penkiasdešimt septynių eurų.

Šis Šiaulių rajono gyventojas su teisėsauga jau yra turėjęs nemažai reikalų ir anksčiau – teistas už įvairius nusikaltimus, tarp kurių ir smurto naudojimas prieš mažametį kaimyną bei savo motiną.

Vaikinui buvo taikytos ir administracinio poveikio priemonės už tai, kad girtas pažeidinėjo viešąją tvarką.  

Dabar jo administracinė byla dėl savavaldžiavimo perduota nagrinėti Šiaulių rajono savivaldybės administracinei komisijai. Bauda už šį pažeidimą gali siekti nuo dvidešimt aštuonių iki penkiasdešimt septynių eurų.

Be to, vaikinas turėjo sumokėti ir už valstybinius numerius, kurių vairuotojui negrąžino, tiksliau kompensuoti vairuotojui naujų valstybinių numerių išsiėmimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius