Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaulių kavinėje pareigūnai aptiko daugybę pažeidimų

Šiauliuose, Lyros g. esančiame prekybos komplekse, įsikūrusi „Dainoros“ kavinė lankytojus vilioja gyva muzika. Todėl vakarais čia susirenka nemažai atsipalaiduoti norinčių šiauliečių. Kiekvienas, už įėjimą sumokėjęs 10 litų, be abejo, tikisi ir gero serviso, nes gyva muzika lyg ir sudaro prielaidą tokiai iliuzijai. Deja, tik iliuzijai.
Baras
Baras / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių policija, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais lapkričio 19-osios vakare, bendradarbiaudami, vykdant kovos su šešėline ekonomika priemonių planą, užsuko į šią kavinę. Tai, su kuo jie čia susidūrė, pralenkė visas prognozes.

Prie durų juos pasitikę ir įėjimo bilietukais aprūpinę du apsaugos darbuotojai, pasirodo, lyg ir nebuvo tikri apsaugos darbuotojai, nes dirbo nelegaliai, kadangi su jais darbo sutartys nebuvo sudarytos.

Siekiant nustatyti, ar viskas tvarkoje su įmonės buhalterine apskaita, ar nedaromi kiti ūkinės-komercinės veiklos pažeidimai, buvo užsakyta vakarienė – teisine kalba, atliktas kontrolinis pirkimas. Už vakarienę tikrintojams buvo pateikta 57 litų sąskaita. Bet litukai į kasą tai įmušti nebuvo…Taigi dar vienas pažeidimas – pajamų slėpimas. Vakarienei buvo užsakyta ir brenduko, kurio 50 gramų kainavo 5 litai. Kaip paaiškėjo vėliau, specialistams pateikus išvadą, tai barmenas savo lankytojams vietoje brenduko pila 35,5 laipsnių stiprumo namų gamybos alkoholinį gėrimą.

Alkoholio surogato pareigūnai rado ir pagalbinėse kavinės patalpose. Penkialitrėje plastikinėje talpoje, kurios užrašas deklaravo, jog čia yra geriamasis vanduo „Vanvita“, buvo supilti trys litrai skysčio, tvoskiančio alkoholiu. Atlikę tyrimą, specialistai konstatavo, kad tai 37,2 laipsnio stiprumo denatūruoto etilo alkoholio (kitaip sakant, nemaistinio spirito) bei dažančių ir kvapiųjų medžiagų mišinys. Kavinės patalpas nuomojanti individualiosios įmonės savininkė Ilona Palaitytė pareigūnams bandė įteigti, kad šis gėralas jų kavinei nepriklauso. Jį neva paliko statybininkai, kurie vasarą su šiuo skysčiu bandė nuo lubų pašalinti riebalines dėmes.

Manoma, kad legalios padavėjos šioje kavinėje taip pat nebuvo, nes mergina, aptarnavusi tikrintojus, vos tik sužinojusi, kad turi reikalų su pareigūnais, pasiraitojo sijoną ir paspruko lauk iš kavinės.

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai už buhalterinės piniginių lėšų ir materialinių vertybių apskaitos taisyklių pažeidimą ir kasos kvito už parduotas prekes bei suteiktas paslaugas neišdavimo surašė surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus. Už tai gresia keliašimtinės baudos. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai irgi pradėjo administracinę teiseną - dėl neteisėtos naminės degtinės ir kitos rūšies namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų realizavimo. Medžiaga bus perduota Valstybinei tabako ir alkoholio kontrolės tarnybai, kuri skirs nuobaudą ir taikys ekonomines sankcijas, nes už tokią veiklą kavinei iškilo grėsmė atsisveikinti su licencija prekiauti alkoholiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius