-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaulių policija aptiko dideles nelegalaus dyzelino atsargas

Trečiadienį Šiaulių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, dirbdami pagal planą „Dėl akcizais apmokestinamų prekių nelegalios prekybos nustatymo“, Šiaulių rajone, Šiaulių pramoninių garažų masyvo patalpose aptiko nelegaliai laikomą dyzeliną.
Nelegalaus dyzelino sandėlis
Nelegalaus dyzelino sandėlis / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių policijos pranešime, keliuose garažuose rastos įvairios talpos, kuriose buvo apie 4 tonas nelegaliai laikomų degalų. Įvykio vietoje sulaikytas 46 –ių metų V.K. degalų įsigijimo dokumentų, degalų laikymo talpų registracijos žurnalo, degalų kokybės sertifikato pareigūnams nepateikė.

Jau praeityje su teisėsauga turėjęs reikalų vyras teigė, kad dyzeliną įsigijo savo reikmėms - automobiliui. Prie talpų taip pat buvo rastas ir paimtas specialus įrenginys, panašus į degalų perpylimo siurblį.

Kadangi rastas degalų kiekis akivaizdžiai viršijo leistino laikyti, be tam skirtų dokumentų, degalų kiekį, Šiaulių rajono policijos komisariate pradėta administracinė teisena, rasti degalai paimti. Šiuo metu Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatinėja iš kur buvo įsigytas nelegalūs degalai. Nedelsiant bus paskirta naftos produkto tyrimo užduotis ir nustatyta cheminė sudėtis. Gavus specialisto išvadą ir nustačius tikslų degalų kiekį bei vertę, bus sprendžiamas klausimas dėl tolimesnės tyrimo eigos.

Policija informuoja, kad pagal Lietuvos Respublikos Administracinės teisės pažeidimų kodeksą, už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką ir atsižvelgiant į nustatytą neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertę, gali būti paskirta bauda nuo vieno šimto iki dvidešimties tūkstančių litų su šių prekių ir jų gabenimo priemonės konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius