Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policijos kova su intelektiniais piratais: uždaryta internetinė filmų svetainė

Ketvirtadienį dėl neteisėto kūrinių platinimo ir neteisėtos finansinės veiklos buvo uždaryta interneto svetainė praneša Šiaulių policija.
Serveriai, kuriuose buvo laikomi filmai
Serveriai, kuriuose buvo laikomi filmai / Šiaulių policijos nuotr.
Šiaulių policijos nuotr./Serveriai, kuriuose buvo laikomi filmai
Šiaulių policijos nuotr./Serveriai, kuriuose buvo laikomi filmai

Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai po kruopščiai vykdyto stebėjimo pasirengė operacijai, kuri buvo įvykdyta vasario 18-ąją. Kriminalistams talkino kolegos iš Kauno, Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Šiaulių miesto prokuratūros.

Kaip informuoja Šiaulių policija, vienu metu buvo atliktos kratos Šiauliuose, Kaune ir Vilniuje. Jų metu paimti tinklalapio www.filmai.in serveriai, ir tinklalapis nustojo funkcionuoti. Šio tinklalapio administratoriai pareigūnų dėmesio sulaukė dėl to, kad, platindami neteisėtas kūrinių kopijas, vykdė neteisėtą finansinę veiklą, rinkdami pinigus iš klientų už audiovizualinių kūrinių peržiūrą ir atsisiuntimą.

Internautai, apsilankę šioje svetainėje, išvysdavo įvairių dokumentinių filmų, serialų, televizijos laidų pasiūlą ir prierašą, kad juos galima peržiūrėti tiesiogiai arba atsisiųsti. Pabandžius peržiūrėti filmą, buvo prašoma registruotis. Atlikus šį veiksmą, pasirinkto kūrinio peržiūrėti taip pat nepavykdavo, nes, pasirodo, tam reikaligi simboliniai atsiskaitymo už paslaugą taškai.

Vieno filmo peržiūrai buvo reikalingi 2 taškai, o jam parsisiųsti - 4. Du taškus galima buvo gauti nemokamai, į šią interneto svetainę pakviečiant prisijungti kitą klientą su kitu IP adresu. Kitas taškų rinkimo būdas – pinigų pervedimas SMS žinutėmis ar internetu. Pareigūnai, pervedę 7 litus, gavo 40 taškų. Vadinasi, vieno filmo parsisiuntimas kainuodavo 70 centų.

Taigi svetainės administratoriai ne tik pirataudami pažeidė autorių teises, bet ir vykdė neteisėtą pelningą komercinę veiklą. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrima, už kurį gresia baudžiamoji atsakomybė – viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius