Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių turgavietėje kontrabandines cigaretes broliukai slėpė po kioskų žaliuzėmis

Dviejų Šiaulių apskrities policijos komisariatų pareigūnai savo aptarnaujamos teritorijos įvairiose vietose surengė reidus, per kuriuos  dėmesys buvo skirtas prekybos kontrabandiniais rūkalais kontrolei.
Konfiskuota kontrabanda
Konfiskuota kontrabanda / Lietuvos muitinės nuotr.

Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė penkis administracinės teisės pažeidimus, susijusius su nelegalia prekyba cigaretėmis.

Ariogalos miestelyje į pareigūnų akiratį pateko vyras, nešinas 5 pakeliais cigarečių „NL“ be mūsų šalies banderolių.

Pažeidėjo, kaip reta, būta atviro ir su gera atmintimi, nes dažniausiai tokiais atvejais jie „nieko neprisimena“.

Vyras paaiškino, kur įsigijo cigaretes, nurodė pardavėjo pavardę, gyvenamąją vietą, pirkinio kainą. Nieko nelaukdami, pareigūnai užsuko pas kontrabandinių rūkalų prekiautoją. Keturiasdešimt šešerių metų vyras prisipažino pardavęs minėtas cigaretes. Ir cigarečių pirkėjui, ir jų pardavėjui buvo pradėtos administracinės bylos.

Jos pradėtos ir dar trims kontrabandinių cigarečių turėtojams, nenorėjusiems nurodyti jų įsigijimo vietos. Išsisukinėdami jie dažniausiai nurodo rūkalus pirkę iš nepažįstamo asmens turguje.

Tačiau išsisukinėjimas jų situacijos nepalengvina. Lietuvos Respublikos administracinės teisės pažeidimų kodeksas numato, kad akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas, laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, kai neteisėtai įsigytų, laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė neviršija dviejų minimalių gyvenimo lygių, užtraukia baudą nuo dvidešimt aštuonių iki aštuoniasdešimt šešių eurų su šių prekių konfiskavimu.

Pagaliau pričiupti turgavietės broliukai

Šiaulių miesto centrinė turgavietė yra pagarsėjusi, kaip vieta, kurioje galima įsigyti kontrabandinių cigarečių.

Šiaulių miesto gyventojams po gegužės 7-osios pareigūnų reido miesto centrinėje turgavietėje teks 417 pakelių kontrabandinių cigarečių mažiau.

Čia jomis prekiauja policijos pareigūnams gerai žinomi broliai, ne vieną ir ne du kartus bausti dešimtatūkstantinėmis baudomis, tačiau šio verslo neatsisakantys, tik naudojantys vis didesnę konspiraciją.

Pagal protokolų už kontrabandinių cigarečių laikymą ir pardavimą skaičių jie yra lyderiai Šiauliuose.

Už neteisėtą veiklą skiriamos baudos – broliams nė motais, nes jie jų nemoka ir neturi jokio turto, į kurį galėtų būti nukreiptas baudų išieškojimas. Tad baudos ir jų pakeitimas viešaisiais darbais – neefektyvios priemonės prekiautojams kontrabandinėmis cigaretėmis pažaboti.

Deja, Administracinių teisės pažeidimų kodeksas izoliavimo nuo visuomenės nenumato. Todėl pareigūnai brolių iš akiračio nepaleidžia, nuolat juos kontroliuodami bei sulaikydami su kontrabandinėmis cigaretėmis, kurios teismo sprendimu yra visuomet konfiskuojamos. Tad broliai, nors baudas mokėti ir vengia, tačiau materialinių nuostolių patiria nuolat.

Gegužės 7-osios rytą pareigūnai vieną brolių vėl susitiko turgavietėje. Jis su savimi rūkalų neturėjo, stovėjo netoliese apleisto, nenaudojamo metalinio prekybinio kioskelio, kuris buvo užrakintas.

Prekeivis prisipažino, kad, kad jis turi raktus nuo šio kioskelio ir nurodė, jog jame yra jam priklausančių 12 pakuočių kontrabandinių cigarečių.

Prekeivis prisipažino, kad, kad jis turi raktus nuo šio kioskelio ir nurodė, jog jame yra jam priklausančių 12 pakuočių kontrabandinių cigarečių.

Atidarius kioskelį, jame rasta 120 pakelių kontrabandinių „Fest“, paženklintų Baltarusijos banderolėmis. Vyras su cigaretėmis buvo atvesdintas į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatą ir čia jam pradėta dar viena administracinės teisenos procedūra.

Kad kitame kioskelyje turi pasislėpęs kontrabandinių cigarečių, pareigūnams prisipažino ir dar vienas policijai gerai pažįstamas kontrabandinių rūkalų prekeivis. Jo slaptavietėje pareigūnai rado 97 pakelius cigarečių „Fest“. Jo taip pat laukia administracinė atsakomybė ir cigarečių konfiskavimas.

Apžiūrėdami kitus turgavietėje esančius kioskelius, kurie, anot turgavietės administracijos, priklauso Šiaulių miesto savivaldybei ir yra nuomojami, už pakeliamų apsauginių žaliuzių rado per pusantro šimto įvairių kontrabandinių rūkalų, kurių savininkai neatsirado.

Dar 40 pakelių cigarečių su Baltarusijos banderolėmis buvo paslėpta prie prekybai sendaikčiais skirto prekystalio. Savininkas irgi neatsiliepė. Iš visų pakampių surinktos bešeimininkės cigaretės artimiausiu metu bus sunaikintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius