Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 17 /11:28

Šiauliuose girti greitosios medicinos pagalbos darbuotojai vos vartė liežuvį

Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stotyje, gavus informacijos, pričiupti trys girti darbuotojai – dispečeriai. Įtarimas kilo Bendrojo pagalbos centro darbuotojams, kurie su šiais sunkiai rado kalbą.
„Griausmas 2016“ pratybos pagal tikrus įvykius
„Griausmas 2016“ pratybos pagal tikrus įvykius / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Spalio 16 dieną, apie 23 val. Šiauliuose, Vytauto gatvėje, Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stotyje, darbo vietoje rasti neblaivūs GMP darbuotojai.

Stikliuku mėgavosi: Vyras (g. 1970 m.), (0,62 prom. alkoholio), vyras (g. 1977 m.), (2,57 prom. alkoholio) bei vyras (g. 1965 m.), (1,51 prom. alkoholio).

Pranešimą dėl galimai neblaivių GMP darbuotojų policija gavo iš BPC Klaipėdos skyriaus. Įtarimus BPC darbuotojams sukėlė neadekvatūs pokalbiai sujungus su pranešėjais, ilgai nekeliamas ragelis.

Policija pagal tokį BPC pranešimą tikrinti dispečerių važiavo dukart. Apie 23 val minėtų trijų vyrų darbo vietoje neaptiko – tuomet jie ilsėjosi. Tačiau surado juos po vidurnakčio ir patikrino girtumą.

Šiaulių GMP vadovė Eugenija Kukaitienė teigia, kad trys dispečeriais dirbę vyrai iki šiol neturėjo jokių nusižengimų, tačiau jiems vis tiek bus pritaikyta griežčiausia nuobauda – atleidimas iš darbo dėl alkoholio vartojimo.

Vadovė pasakojo, kad visi trys vyrai niekada nepasižymėjo kaip stikliuko mėgėjai. Nė vienas nešventė gimtadienio. Patalpose rasta tik viena nepilnai išgerta skardinė alaus.

Alvydo Januševičiaus nuotr./„Griausmas 2016“ pratybos pagal tikrus įvykius
Alvydo Januševičiaus nuotr./Eugenija Kukaitienė.

Visi prasižengę darbuotojai – ne naujokai medicinoje. Vienas išdirbęs sistemoje 20, kitas – 18, o trečias – 12 metų. Vienas augina tris vaikus, kitas – du. Anksčiau jie dirbo vairuotojais. Prieš ketverius metus baigė mokslus kolegijoje ir tapo slaugos ir medicininės pagalbos specialistais.

Dispečeriai su priedais už naktinį darbą ir kitus budėjimus į rankas gauna po 700-800 eurų.

Dispečerinės darbuotojai dirba parą arba 12 valandų per parą – pasirinktinai. Visi sėdi atskirose patalpose. Kas valandą gali po dešimt minučių pailsėti. Tuomet paspaudžia pauzės mygtuką ir išeina iš patalpos.

„Nesuprantu, kas nutiko. Galiu prisiekti, kad dispečerių tikrinti nė minties neturėdavau. Vairuotojus ir sanitarus visada tikrinu. Jie žino, kad pas mane negali būti jokių promilių. Šokas ir gėda. Pasiaiškinimuose rašo, jog buvo sunku dirbti, todėl išgėrė. Apgailestavo. Vienas ir apsiverkė“, – pasakojo E.Kukaitienė.

Vadovė džiaugiasi, kad nenukentėjo žmonės. Visi buvo aptarnauti, visiems suteikta pagalba. Jų vietoje iškart buvo pasodinti kiti dispečeriai. Darbas nenutrūko ir toliau vyksta sklandžiai. Prasižengusiųjų, tikėtina, dar laukia bauda iš Darbo inspekcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius