-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 04 /10:54

Šiauliuose griežtai nuteistų gimnazistės žudikių viltis – Apeliacinis teismas

Vilniuje apeliacine tvarka pradedama nagrinėti rezonansinė baudžiamoji byla, kurioje už 17-metės Šiaulių gimnazistės nužudymą nuteistos Viktorija Vaitiekaitytė ir Viktorija Lietuvininkaitė apskundė joms paskirtą 20 metų laisvės atėmimo bausmę.
Viktorija Vaitiekaitytė (dešinėje) ir Viktorija Lietuvininkaitė Apeliaciniame teisme
Viktorija Vaitiekaitytė (dešinėje) ir Viktorija Lietuvininkaitė Lietuvos apeliaciniame teisme / Rūtos Strakšaitės nuotr.

Viktorijai Vaitiekaitytei ir Viktorijai Lietuvininkaitei maksimaliai griežta 20 metų laisvės atėmimo bausmė buvo skirta dėl visuomenės ir žiniasklaidos spaudimo, o ne vien remiantis objektyviais bylos duomenimis. Tuo įsitikinę merginų advokatai ir pačios nuteistosios kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą, iš kurio teisėjų tikimasi nuo emocijų atriboto galutinio verdikto. 

Tiesa, dėl Šiaulių apygardos teismo 2013 m. gegužės 31 dieną paskelbto nuosprendžio yra gauti ir nukentėjusiųjų skundai. Artimieji reikalauja žudikėms kalėjimo iki gyvos galvos.

Visų apeliacijų nagrinėjimą šį trečiadienio rytą pradėjo Lietuvos apeliacinio teismo kolegija, kurią sudaro Valdimaras Bavėjanas (pirmininkas, pranešėjas), Rūta Mickevičienė ir Viktoras Kažys.

Trečiadienį į posėdį konvojaus pareigūnų atvežtos nuteistosios slėpė veidus.

VIDEO: Viktorija Vaitiekaitytė ir Viktorija Lietuvininkaitė Apeliaciniame teisme slėpė veidus

Neatvykus vienos iš jų advokatui,  posėdį teko atidėti net iki 2014 m. vasario 7 d.

Po posėdžio dukters netekę tėvai žurnalistams pakartojo, kad jų griežta pozicija nepasikeitė. Anot nukentėjusiųjų, nuoširdžia žudikių atgaila patikėti neįmanoma, nes apie įvykdytą žiaurų nusikaltimą jos pasakojo su šypsenomis, tarsi apie pikniką.

VIDEO: Dukters netekusių tėvų komentaras Apeliaciniame teisme

Dukters netekusi motina minėjo, kad viena nuteistoji, pamokyta advokato, parašė jiems atsiprašymo laišką. Be to, vienos nuteistosios tėvai siūlė jiems butą ir pinigų (5 000 litų), kad oficialiai atleistų už gyvybės atėmimą ir tai taptų lengvinančia aplinkybe teisme.

Tuo tarpu valstybės kaltintojams šios rezonansinės bylos eiga kol kas tinka. Prokuratūros atstovai jokių prašymų Apeliaciniam teismui neteikia.

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras Darius Alinskas aiškino, kad komentuoti bylos niuansus dar neprasidėjus apeliacijų nagrinėjimui būtų nekorektiška.

VIDEO: Prokuroro D.Alinsko komentaras Šiaulių gimnazistės nužudymo byloje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius