Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 27 /19:29

Karo policija aiškinasi: Šiauliuose neblaivus pričiuptas karininkas gėrė tarnybos ar nedarbo metu

Vasario 26 d. apie 13 val. girtas, manoma, tarnybos metu aptiktas 54-rių metų Krašto apsaugos ministerijos Karinių oro pajėgų Ginkluotės ir technikos remonto depo inžinierius kapitonas R.J. Prieš įvykį jis buvo išvykęs į komandiruotę į Palangą, tad dabar aiškinamasi, ar karininkui buvo pasibaigusi komandiruotė, ar tas įvykis buvo ne tarnybos metu.
Apsilankymas Aviacijos bazėje
Aviacijos bazėje/ Asociatyvi nuotr. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Policijos departamentas informuoja, jog vasario 26 d. apie 12.56 val. į Šiaulių apskrities VPK iš Šiaulių Vilniaus g. pristatytas tarnybos metu uniformuotas neblaivus (1,99 prom. alkoholio) LR Krašto apsaugos ministerijos Zoknių aviacijos bazės inžinierius kapitonas R.J. 

Vyras perduotas Karo policijai, ji pradeda tarnybinį patikrinimą.

10.50 val. gautas Karinių oro pajėgų aviacijos bazės spaudos atstovės Aušros Bukienės komentaras, kad sulaikytas girtas karininkas – ne aviacijos bazės karys.

Karininko ateitis priklausys nuo Karo policijos tyrimo: ar jis vilkėjo uniformą, ar gėrė tarnybos metu, ar buvo pasibaigęs komandiruotės laikas.

„Taip, jis oro pajėgų karininkas. Bet priklauso kitam daliniui, o ne bazei. Kokiame dalinyje jis dirba, sužinosime tik pirmadienį iš suvestinės“, – patikino A.Bukienė.

12.19 val. Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai Donatas Suchockis BNS sakė, kad pareigūnas buvo sulaikytas ne tarnybos vietoje: „Ne tarnybos vietoje, o mieste. Buvo sulaikytas apie pietus dėl buvimo viešoje vietoje neblaiviu“.   

Neoficialiais duomenimis, karininkas buvo grįžęs iš komandiruotės Palangoje.

19.24 val. Kaip praneša BNS, Karinių oro pajėgų Ginkluotės ir technikos remonto depo vadas pulkininkas leitenantas Germanas Kaktavičius tokį karininko poelgį vertina neigiamai, o girtą pagautą pavaldinį charakterizuoja teigiamai: „Geras buvo darbuotojas, geras specialistas, jokių nusiskundimų dėl jo negauta, buvo ne kartą skatintas. Buvo patyręs – nuo 1992 metų Lietuvoje kariuomenėje“.

Jis BNS informavo, kad dabar yra aiškinamasi, ar karininkui buvo pasibaigęs komandiruotės laikas, nes nuo to priklausys jo ateitis Karinėse oro pajėgose.

„Jis buvo sulaikytas neblaivus mieste, penktadienį apie 13 val., buvo pristatytas iš pradžių į policijos areštinę, paskui perduotas Karo policijai. Jis buvo neuniformuotas. Prieš įvykį –  ketvirtadienį ir penktadienį buvo išvykęs į komandiruotę į Palangą ir dabar aiškinamasi, ar karininkui buvo pasibaigusi komandiruotė, ar tas įvykis buvo ne tarnybos metu.

Prieš įvykį jis buvo išvykęs į komandiruotę į Palangą ir dabar aiškinamasi, ar karininkui buvo pasibaigusi komandiruotė, ar tas įvykis buvo ne tarnybos metu.

Tai paaiškės pirmadienį-antradienį. Mano žiniomis, buvo ne tarnybos metu, nes jie jau grįžinėjo iš komandiruotės, todėl buvo ne tarnybos metas, bet tyrimas viską išsiaiškins“, – BNS teigė G.Kaktavičius.

Jis abejoja, ar karininkas galėjo būti neblaivus ir komandiruotėje ar ten girtauti.

Pasak jo, karininko ateitis priklausys nuo Karo policijos tyrimo: „Jeigu vis dėlto tai buvo tarnybos metu, jeigu bus paneigta, kad jis buvo civiliais drabužiai apsirengęs, o bus išsiaiškinta, kad jis vis tik buvo su uniforma, manyčiau, kad išvados bus atitinkamos, bet kiek žinau, jis buvo neuniformuotas, civiliai apsirengęs, o kur buvo jo uniforma išsiaiškins Karo policija“, – teigė G.Kaktavičius.

Karinių oro pajėgų Ginkluotės ir technikos remonto depo vadas tvirtino su pagautu išgėrusiu karininku dar nesikalbėjęs.  

Karinių oro pajėgų Ginkluotės ir technikos remonto depas rūpinasi orlaivių, prieštankinių bei priešlėktuvinių raketinių sistemų aptarnavimu – atlieka aukštesnio lygio techninę priežiūrą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius