-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose už dvigubą žmogžudystę nuteistas Redžinaldas Drazdovas kalės dešimt metų

Šiaulių apygardos teismas skyrė bausmę aštuoniolikmečiui Redžinaldui Drazdovui, kuris beveik prieš pusantrų metų, dar būdamas nepilnamečiu, nužudė jį globojusius kaimynus – 29-erių metų vyrą ir jo 67-erių metų motiną. Žudikui skirta nepilnamečiams numatyta maksimali laisvės atėmimo bausmė – 10 metų nelaisvės.
Redžinaldas Drazdovas
Redžinaldas Drazdovas

Tuomet dar 17-os R.Drazdovas, Kuršėnų vaikų globos namų auklėtinis, buvo sučiuptas tą patį vakarą, kuomet artimieji rado bute nužudytųjų kūnus. Nuteistasis ir jo draugas buvo sučiupti girti, dar nežinant apie nusikaltimą.

Vaikinas į globos namus pateko būdamas paaugliu, kai už nužudymą buvo nuteista jo motina. Septyniolikmetis išleistas blaivytis į globos namus, o jo sėbras pasiliko nakčiai.

Dviguba žmogžudystė ciniška dar ir dėl to, kad nužudytieji savo budeliu rūpinosi ir jam visaip padėdavo. 

Netrukus pareigūnai sužinojo apie išžudytą šeimą ir nuskubėjo ieškoti nepilnamečio kaip įtariamojo. Buvo žinoma, jog tai R.Drazdovo kaimynai, gyvenę to paties namo kitoje dalyje.

Globos namuose  pareigūnai vaikino neberado, tačiau sučiupo jį besislapstantį Kuršėnuose.

Dviguba žmogžudystė ciniška dar ir dėl to, kad nužudytieji savo budeliu rūpinosi ir jam visaip padėdavo. Pagrindinė nusikaltimo versija – vaikinas žudė dėl pinigų.

Bylos duomenimis, tragedija įvyko 2013 metų rugpjūčio 25-osios naktį, Šiaulių rajone, Kuršėnų mieste. R.Drazdovas į namus grįžo neblaivus ir nuėjo pas tame pačiame name gyvenančius kaimynus – moterį ir jos sūnų.

Vėliau ekspertai ant aukų kūnų suskaičiavo keliasdešimt smūgių ir pjautinių žaizdų.

Dėl nežinomų priežasčių įvyko ginčas. Per grumtynes vaikinas kaimyną ėmė badyti peiliu, mušti. Triukšmas prižadino miegojusią moterį, kuri vyrus ėmė drausminti.

Vėliau ekspertai ant aukų kūnų suskaičiavo keliasdešimt smūgių ir pjautinių žaizdų.  Nuo patirtų sužalojimų motina ir sūnus mirė įvykio vietoje.

Už padarytą nusikaltimą R.Drazdovas nuteistas kalėti 10 metų. Prie šios bausmės pridėta dalis neatliktos bausmės, kuri buvo paskirta už kitą, anksčiau padarytą nusikaltimą. 

Vytautas Jončas, Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene, informavo, kad nukentėjusiesiems iš nuteistojo priteista 160 tūkst. litų neturtinė ir apie 3000 turtinė žalos, valstybei – daugiau kaip 1000 litų. Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius