Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Siautėjantį lietuvį ramino elektros šoku

Du lietuviai imigrantai prisipažino įsivėlę į konfliktą su klubo apsaugos darbuotoju, kurio metu nukentėjo į įvykio vietą iškviestas policijos pareigūnas, pranešė Didžiosios Britanijos naujienų tinklalapis BurtonMail.com.
Elektrošoko prietaisas „Taser“
Elektrošoko prietaisas „Taser“ / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

23 metų Valdas Ūsas, šiuo metu gyvenantis Stapenhille, stojo prieš Burtono magistrų teismą po to, kai prisipažino per sausį kilusį konfliktą užsipuolęs policininką ir klubo apsaugos darbuotoją. Vaikino draugas, 22 metų Vytautas Jucevičius, šiuo metu gyvenantis Burtone, pripažino jam iškeltus kaltinimus grėsmingu elgesiu.

Teismui pranešta, kad 3 val. ryto durininkas išvedė V.Ūsą iš klubo „The Corner House“ į lauką. Kartu su lietuvaičiu iš klubo buvo išlydėti dar septyni jaunuoliai. Per policijos apklausą V.Ūsas teigė, kad jo draugai įsivėlė į ginčą klube ir kad kai jis priėjo prie jų išsiaiškinti, kas įvyko, buvo išmestas iš pastato.

Norėdami nuraminti siautėjantį jaunuolį, policijos pareigūnai triskart panaudojo elektros šoko prietaisą „Taser“, kol galiausiai jiems pavyko sutramdyti V.Ūsą. Visgi net ir po to jaunuolis vis dar elgėsi agresyviai, iškeikė visus policijos nuovadojeTelevizija CCTV parodė, kaip jaunuoliai stumdė durininką, o V.Jucevičius laikė virš savo galvos iškėlęs metalinį kelio ženklą. Įvykio liudininkai teigė baiminęsi, kad vaikinas panaudos šį kelio ženklą kaip ginklą.

Tuo tarpu V.Ūsas apsaugos darbuotojui sudavė į kaktą ir toliau mosavo jam panosėj, kol į pagalbą neatskubėjo kiti klubo apsaugininkai.

Į įvykio vietą iškviestus policijos pareigūnus, V.Ūsas vienam iš jų sudavė, o kitus pareigūnus ir klubo apsaugininkus, iškeikė. Vėliau lietuvis teigė nesupratęs, kad žmogus, kuriam jis smogė, buvo policininkas.

Norėdami nuraminti siautėjantį jaunuolį, policijos pareigūnai triskart panaudojo elektros šoko prietaisą „Taser“, kol galiausiai jiems pavyko sutramdyti V.Ūsą. Visgi net ir po to jaunuolis vis dar elgėsi agresyviai, iškeikė visus policijos nuovadoje. Norėdami apieškoti V.Ūsą, policininkai buvo priversti surakinti jo kojas. Lietuvis taip pat bandė savo galva smogti dar vienam policijos pareigūnui.

Policininko, kurį V.Ūsas užpuolė, galvoje atsirado įbrėžimai, taip pat įdrėkstas jo nykštys. Klubo apsaugos darbuotojas atsipirko įbrėžimu ir gūzu ant kaktos.

Teismas taip pat išgirdo, kad V.Ūsas pažeidė sąlyginį paleidimą dėl ankstesnio nusikaltimo.

Teisme pats sau atstovavęs V.Ūsas sakė: „Lioviausi gėręs, dabar esu visiškai kitoks. Tai buvo vaikiškas elgesys“. V.Jucevičiaus advokatas Johnas Skinneris sakė, kad jo klientas atliko „mažą vaidmenį“ konflikte ir kad kelio ženklą pakėlė tik norėdamas atbaidyti žmones, kad šie prie jo neitų ir neturėjo jokių ketinimų juo kam nors suduoti. V.Jucevičius neturi jokių ankstesnių pažeidimų.

V.Ūsui teismas skyrė 16–os savaičių lygtinio paleidimo iš kalėjimo bausmę ir nurodė atlikti 150 valandų viešųjų darbų. V.Jucevičiui skirta 210 svarų sterlingų (871 lito) bauda, o taip pat 85 svarai (352 litai) teismo išlaidų ir 15 svarų (62 litų) priemoka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius