-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaistgiryje devynmetė pneumatiniu šautuvu persišovė koją

Prieš keletą dienų Lietuvą sudrebino žinia, kad Joniškio rajono Skaistgirio parke peršauta devynmetė mergaitė. Netrukus paaiškėjo, kad vaikus medžiojančių maniakų parke nėra. Mergaitė susižeidė pati.
Orinis šautuvas
Orinis šautuvas / Trakų r. PK nuotr.

Pranešimas apie liepos 13-osios pavakarę Joniškio rajone, Skaistgirio miestelio parke, sužalotą mergaitę nuvilnijo per Lietuvą ir sukėlė vietos gyventojų nerimą.

Su draugėmis laiką parke leidusi devynmetė, parbėgusi namo, motinai pasiskundė, kad jai skauda koją. Mergaitė papasakojo, jog iš pradžių ji išgirdusi šūvio garsą, o po to kojoje pajutusi skausmą. Šiaulių respublikinėje ligoninėje iš sužalotosios kojos buvo išimta pneumatinio šautuvo kulka. Policijos pareigūnai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Įvykus nelaimei, matyt, bijota prisipažinti, kad jos savavališkai pasiėmė šautuvą, todėl buvo sugalvota istorija apie šūvį parke.

Kriminalistai jokio po parkus slankiojančio maniako nesulaikė. Pasirodo šis įvykis yra netinkamo suaugusiųjų elgesio su ginklu pavyzdys.

Tą dieną devynmetė su seserimi lankėsi pas kaimynų vaikus ir linksmai leido laiką šaudydamos pneumatiniu šautuvu į taikinį. Atrakcija vyko prižiūrint suaugusiesiems. 

Po to kaimynas šautuvą nunešė į įprastą jo laikymo vietą - lauko virtuvę ir padėjo už durų. Vaikai „slaptavietę“ užfiksavo.

Iš parko grįžusios mergaitės nutarė vėl pažaisti su ginklu. Įvykus nelaimei, matyt, bijota prisipažinti, kad jos savavališkai pasiėmė šautuvą, todėl buvo sugalvota istorija apie šūvį parke. Tačiau, būdama ligoninėje, S.A. tėvams prisipažino, kad ji susižalojo pati

Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatyme nustatyta, kad leidimas pneumatiniam ginklui, įsigyti nereikalingas, šių ginklų registruoti policijoje nereikia. Tačiau to paties įstatymo 31 straipsnis  įpareigoja D kategorijos (kuriai priskiriami ir pneumatiniai šautuvai)  ginklo savininkus užtikrinti saugų ginklo ir šaudmenų laikymą, kad kiti asmenys juo negalėtų pasinaudoti. Ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo bus nutrauktas, o mergaičių tėvų laukia administracinė atsakomybė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius