-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slėptuvėje – cigaretės ir gintaras

Pasieniečiai sulaikė pro Nidos punktą įvažiavusį Klaipėdos rajono gyventoją, kuris automobiliu iš Rusijos vežė apie 80 kg gintaro gabalų ir pusantro tūkstančio pakelių cigarečių.
gintaras 2
Gintarą ir cigaretes pasieniečiai rado slėptuvėse. / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį vakare iš Kaliningrado srities per Nidos pasienio kontrolės punktą automobiliu „Fiat Multipla“ vykęs 44 metų uostamiesčio gyventojas tikrinimo metu žodžiu deklaravo, kad muitinei pateikti privalomų prekių ar daiktų neveža.

Vyro vairuotą mašiną Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės operatyvininkai darsyk sustabdė, kai po visų procedūrų „Fiat Multipla“  išvažiavo iš Nidos punkto. Pasieniečiai automobilį patikrino pakartotinai.

Valstybės sienos apsaugos pareigūnai specialiai įrengtame dvigubame mašinos dugne rado 1561 pakelį cigarečių „Saint George“ ir „Bond“ su rusiškomis banderolėmis. Automobilio slėptuvėje pasieniečiai aptiko ir į polietileną supakuotus įvairaus dydžio gintaro gabalus, iš viso apie 80 kg žaliavos. Specialiai išpjautos ertmės, pro kurias į slėptuvę dedama kontrabanda, maskuotos salono kilimine danga.

Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą. Į areštinę uždarytam klaipėdiečiui dėl šios nusikalstamos veikos pareikšti įtarimai. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Automobilis, kontrabandiniai rūkalai ir gintaro žaliava saugomi VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje.

VSAT nuotr./gintaras3
VSAT nuotr./Kontrabanda slėptuvėse
VSAT nuotr./Kontrabanda
VSAT nuotr./Kontrabanda

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius