-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SMS žinutėmis kontrabandinius degalus siūlęs vilnietis įkliuvo mokesčių inspektoriams

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad siekdami pažaboti kontrabandinių akcizinių prekių – alkoholio, tabako gaminių ar degalų – apyvartą šalyje inspekcijos specialistai nuolat stebi ir analizuoja viešojoje erdvėje pasirodančią informaciją apie siūlymus įsigyti nelegalios produkcijos.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

„Išanalizavę surinktą informaciją, nedelsdami imamės kontrolės veiksmų, – pasakojo Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorius Dainoras Bradauskas. – Patikrinę internete akcizais apmokestinamas prekes siūlančius asmenis nustatome, kad dažniausiai jie veikia neįteisinę savo veiklos, t. y. neįsteigę įmonės ir neturintys licencijos prekiauti šiais produktais.“

Kaip sakė direktorius, pastaruoju metu kontrabandininkai bandė veikti ne tik internete, bet ir pasitelkę mobiliuosius telefonus. Štai neseniai nustatytas asmuo, anoniminėmis trumposiomis žinutėmis siūlęs įsigyti degalų. Inspekcijos tarnautojams į iš anksto sutartą vietą jis atgabeno 60 litrų benzino, kainuojančio 3,4 Lt už litrą.

Kaip informuoja Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija, patikrinimo metu nustatyta, kad gyventojas degalus pardavinėja neteisėtai, t. y. neįsteigęs įmonės ir neturintis licencijos prekiauti naftos produktais. Dėl to šiam asmeniui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

„Remiantis informacija internete nustatytas ne vienas asmuo, ne tik siūlęs pirkti kontrabandinių prekių, bet ir gabenęs jas, – aiškino D.Bradauskas. – Su vienu tokiu „tiekėju“ inspekcijos specialistai susitiko kelyje Vilnius–Druskininkai. Ant galinės automobilio sėdynės ir bagažinėje plastiko maišuose jis gabeno nedeklaruotus 4 tūkst. įvairių rūšių cigarečių pakelius, paženklintus šalies kaimynės  banderolėmis. Už neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių gabenimą Lietuvos Respublikos teritorijoje jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Kadangi neteisėtai gabenamų prekių vertė viršija 50 minimalių gyvenimo lygių (MGL), šiam gyventojui gresia bauda iki 20 tūkst. su minėtų prekių ir automobilio konfiskavimu.“

Mokestinių prievolių departamento direktoriaus teigimu, kontrabandos masto mažinimui nepakanka vien Mokesčių inspekcijos veiksmų, todėl gegužės mėnesį Vilniaus apskrities kontrolės institucijų koordinacinė taryba sudarė kovos su akcizinių prekių kontrabanda ir nelegalia apyvarta darbo grupė.

Vilniaus AVMI primena, kad gyventojai, gavę pasiūlymų nelegaliai įsigyti akcizais apmokestinamų prekių – tabako ar alkoholio produktų, degalų, – gali pranešti Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius