-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šnipų istorijoje pagarsėjęs programišius Pavelas Iljinas grąžintas iš Didžiosios Britanijos

Šnipų istorijoje pagarsėjęs kompiuterių specialistas ir dėl prekybos kvaišalais nuteistas Pavelas lljinas grąžintas iš Didžiosios Britanijos, kur prašė politinio prieglobsčio. 37 metų vyras buvo sulaikytas pagal Europos arešto orderį ir perduotas Lietuvai, čia jis turės atlikti jam skirtą pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmę, rašo „Lietuvos rytas“.
Pavelas Iljinas
Pavelas Iljinas / Kadras iš LNK Žinių

Bylos duomenimis, P.Iljinas kitą klaipėdietį Tomą Klepovą įtraukė į kvaišalų prekybą, jam tiekė mefedroną, heroiną, pamokė, kaip reikia prekiauti. Jie įkliuvo 2010 metais.

P.Iljinas iš Lietuvos dingo 2013 metais, dar prieš Klaipėdos apygardos teismui paskelbiant nuosprendį jo byloje. Tuomet paskelbta jo paieška.

P.Iljinas išgarsėjo 2000 metais, kai Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) viešai paskelbė sulaikiusi Lietuvos ir JAV naudai šnipinėjusį asmenį. Teigta, kad klaipėdietis bandė įsilaužti į FST kompiuterių tinklą. Tačiau Valstybės saugumo departamentas (VSD) ir pats P.Iljinas FST pranešimą neigė, vadindami tai kerštu už nesėkmingą mėginimą vilnietį užverbuoti.

Vėliau P.Iljinas teistas už turto prievartavimą iš vieno Lietuvos banko. Tuomet jam skirta lygtinė bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius