Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sostinės antstolės, kaltinamos piktnaudžiavus tarnybine padėtimi, veiksmus įvertins teismas

Vilniaus apygardos prokuroras Giedrius Tarasevičius teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant turtinės naudos ir areštuoto didelės vertės turto neteisėto perleidimo kitam asmeniui.
Byla
Byla. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apygardos prokuratūros pranešime, atlikus ikiteisminį tyrimą surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai teigti, kad sostinės antstolė, 40 metų D.M., savo vykdomojoje byloje areštavo visą dviejų bendrovių nekilnojamąjį ir kilnojamąjį turtą, kurį realizavo žinodama, jog dalis jo areštuota Vilniaus apygardos teismo nutartimi siekiant užtikrinti, kad būtų įvykdyti kitų asmenų beveik 200 tūkst. litų kreditiniai reikalavimai.

Alytuje registruotos statybos bendrovės bei sostinėje esančios dukterinės jos įmonės turtą antstolė D.M. areštavo, siekdama išieškoti iš jų kelių milijonų litų skolą vienos užsienio bendrovės naudai.

Žinodama, kad Vilniaus apygardos teismo 2009 m. vasario 6 d. nutarties pagrindu kita antstolė Turto areštų registre jau yra įregistravusi areštą daliai statybos bendrovės turto, įvertinto 250 tūkst. litų, D.M. 2009 m. spalio 9 d. tam pačiam turtui įregistravo savo areštą, o spalio 12 d., neinformavusi nei savo kolegės, nei  asmenų, kurių kreditiniams reikalavimams užtikrinti tas turtas buvo areštuotas, pardavė skolininko pasiūlytam pirkėjui savo vykdomojoje byloje.

Antstolė D.M., valstybės tarnautojui prilygintas asmuo, kaltinama savo veiksmais valstybei ir juridiniam asmeniui padariusi didelės žalos, kadangi asmenys, kurių kreditiniams reikalavimams užtikrinti buvo areštuota dalis statybų bendrovės turto, prarado galimybę efektyviai įgyvendinti teismo pripažintas turtines teises dėl maždaug 200 tūkst. Lt išieškojimo. Areštuotas turtas, kaip įtariama, perleistas nesilaikant įstatymų nustatytos tvarkos.

Ikiteisminį tyrimą, kurį kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai.

Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi siekiant turtinės naudos įstatyme numatytas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų, už areštuoto didelės vertės turto neteisėtą perleidimą kitam asmeniui – laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius