-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialioji operacija tabore: kvaišalų vergams – jau 140 bylų

Viešinami teisėsaugos specialiosios operacijos Vilniaus romų tabore rezultatai iki rugpjūčio 10 d. 13.20 val. Savo ruožtu vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis ragina valstybės institucijas imtis kompleksinių veiksmų sprendžiant sostinės romų taboro problemą.
Specialioji operacija sostinės tabore
Specialioji operacija sostinės tabore / Vilniaus apskrities policijos nuotr.

Teisėsaugos pareigūnai tęsia ilgalaikę specialią operaciją sostinės romų tabore ir jo apylinkėse. Visuomenė supažindinama su jos tarpiniais rezultatais.

Nuo rugpjūčio 5 d. užfiksuota 140 Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 44 str. numatytų pažeidimų (Neteisėtas narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimas ar laikymas nedideliais kiekiais arba narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimas be gydytojo paskyrimo). 

Pradėti trys ikiteisminiai tyrimai pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 259 straipsnį (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti), vienas ikiteisminis tyrimas – pagal BK 260 str. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu). 

32 asmenims surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai už Kelių eismo taisyklių pažeidimus; 3 – už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose (ATPK 178 str.); 2 – už nedidelį chuliganizmą (ATPK 174 str.). Sulaikyta 17 policijos ieškotų asmenų. 

Specialioji operacija vykdoma toliau.

Savo ruožtu vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pasirašė raštą, skirtą valstybės institucijoms, kuriame ragina jas imtis kompleksinių veiksmų sprendžiant sostinės romų taboro problemą.

Raštas adresuotas Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Švietimo bei Kultūros ministerijoms, Vilniaus miesto savivaldybei, Vaiko teisių apsaugos tarnybai, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui bei Tautinių mažumų departamentui prie Vyriausybės.

Informuojama, jog rugpjūčio 6 d. Vidaus reikalų ministerijai (VRM) pavaldžios teisėsaugos institucijos pradėjo ilgalaikę specialią operaciją Vilniaus romų tabore, jo apylinkėse ir kitose vietose, skirtą užkardyti narkotikų apyvartą į ir iš taboro. Policija ir kitos teisėsaugos institucijos skiria daug dėmesio narkotikų apyvartos kontrolei tabore bei jo prieigose. Siekiama, kad narkotikų nepatektų į taborą, apsunkinamas narkotikų prieinamumas vartotojams, atvykstantiems į taborą jų įsigyti, palaikoma viešoji tvarka.

„Akivaizdu, kad Vilniaus romų taboro problema turi būti sprendžiama kompleksiškai, panaudojant ne tik teisėsaugos pajėgumus. Būtina ir kitų kompetentingų institucijų – Vilniaus miesto savivaldybės, socialinių darbuotojų, sveikatos, švietimo, kultūros, vaiko teisių apsaugos tarnybos ir kitų įstaigų – aktyvi veikla ir nuolatinis dėmesys“, –  sako S.Skvernelis.

VRM nuomone, labai svarbios ir Kultūros ministerijos koordinuojamo Romų integracijos į Lietuvos visuomenę 2015–2020 metų veiksmų plano priemonės, skirtos romų įsitraukimui į darbo rinką skatinti, jų socialinei atskirčiai mažinti ir romų bendruomenės sąmoningumui didinti.

„Kartu įgyvendinant kompleksines ir integruotas socialines, narkotikų vartojimo prevencijos, ankstyvosios intervencijos, sveikatos priežiūros, reabilitacijos ir reintegracijos priemones, būtų laipsniškai sprendžiama taboro problema, mažinama narkotikų pasiūla ir paklausa, didinamas visuomenės ir viešasis saugumas“, – pabrėžia ministras.

Pripažįstant, kad narkotikų pasiūlos mažinimo klausimai negali būti sprendžiami atskirai nuo narkotikų paklausos mažinimo, VRM kviečia visas institucijas, įstaigas  pagal savo kompetenciją aktyviau prisidėti prie taboro problemos sprendimo. VRM ir jai pavaldžios įstaigos yra pasirengusios bendradarbiauti visais klausimais, kuriuos sprendžiant būtų skatinami ir daromi realūs pokyčiai romų bendruomenėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius