-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Specialiosios pajėgos šturmavo sodybą prie Alytaus: pareigūnai įtarė, kas slepiama viduje

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai krėtė sodybą Alytaus rajone. Sodyboje surasta 3,5 mln. vienetų cigarečių, kurių vertė – daugiau kaip 422 tūkst. eurų.
Surasti įkalčiai
Surasti įkalčiai / MKT nuotr.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnams tikrinant informaciją apie galimai neteisėtai laikomas akcizines prekes, balandžio 13-osios naktį buvo šturmuota viena Alytus rajone esanti gyvenamoji sodyba.

Įtariant nusikalstama veika, sodybos kieme buvo sulaikyti iš krovininės transporto priemonės į ūkinį pastatą cigaretes krovę asmenys ir didžiulis kiekis kontrabandinių rūkalų su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių vertė – daugiau kaip 422 tūkst. eurų.

Sodyboje surasta 3,5 mln. vienetų cigarečių „Fest“, „Fest 7“, „5 Minsk Super Slims“ ir „NZ Gold Super Slims“, kurių pakeliai paženklinti baltarusiškomis banderolėmis.

VIDEO: Alytus rajono sodyboje rastas didžiulis kiekis kontrabandinių rūkalų

Įvykio vietoje buvo sulaikytas Baltarusijos pilietis ir vienas lietuvis, tą pačią dieną sulaikytas ir sodybos savininkas. Dar vienas asmuo, kuris nuo muitinės kriminalistų spruko per kiemo tvorą, palikęs prabangų automobilį „Audi A6“ ir jame esančius visus daiktus bei asmens dokumentus, netrukus po įvykio pats prisistatė pareigūnams.

Iš viso buvo sulaikyti 4 asmenys: Lietuvos piliečiui V.R  ir baltarusiui U.Z. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 1 mėnesiui, dar dviems Lietuvos piliečiams Z.D ir P.B paskirtos kitos kardomosios priemonės.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, rašoma MKT atstovų antradienį paviešintame pranešime. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius