Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spruko nuo Klaipėdos policijos, o atsidūrė pasėlių lauke

Klaipėdos apskrities Kelių policijos biuro pareigūnai, patruliuodami Plungės rajone, Vieštovėnų kaime, pastebėjo važiuojantį automobilį „Opel Kadett“, kurio vairuotojas staigiai pakeitė judėjimo kryptį ir padidino greitį. Pareigūnai suskubo įtartiną automobilį vytis. Sustabdyti mašiną pavyko tik po įnirtingų gaudynių.
"Opel Kadett" gaudynės baigėsi pasėliųlaukuose
„Opel Kadett“ gaudynės baigėsi pasėlių laukuose / Policijos nuotr.

Pareigūnams kilo įtarimas, kad vairuotojas vengia policijos, todėl padidinę tarnybinio automobilio greitį pasivijo minėtą automobilį ir naudodami specialiuosius garso ir šviesos švyturėlius per garsiakalbį nurodė „Opel Kadett“ vairuotojui sustoti.

Tačiau pastarasis nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti ir dar padidinęs greitį spruko pavojingai važiuodamas, o stabdomas ekipažo bandė policijos pareigūnus taranuoti, norėdamas taip nustumti nuo kelio. 

Pareigūnai atkakliai persekiojo automobilį „Opel Kadett“, o prie persekiojimo apytiksliai po 20 minučių prisijungė ir Plungės rajono  policijos ekipažas. Siekiant sustabdyti „Opel Kadett“ vairuotoją buvo panaudota specialioji stabdymo priemonė „Ežys“, tačiau persekiojamo automobilio vairuotojo tai nesustabdė. Jis nuo policijos bandė sprukti važiuodamas laukais ir grįžo į kelią, bet galiausiai, važiuodamas dideliu greičiu nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo nuo kelio į pasėlių lauką. Taip buvo prakirsta „Opel Kadett“ automobilio  priekinė padanga ir nulaužtas galinio vaizdo veidrodėlis, todėl automobilis sustojo.

Sustabdyto automobilio vairuotojui nustatytas 1,62 prom. girtumo laipsnis, o patikrinus automobilio dokumentus nustatyta, kad transporto priemonė neįregistruota įstatymų nustatyta tvarka, neatlikta privalomoji valstybinė techninė apžiūra ir automobilis neapdraustas.

Nustačius vairuotojo asmens tapatybę, jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Automobilis nuvežtas į saugojimo aikštelę.

Už pažeidimus automobilio vairuotojui gresia nuo vieno tūkstančio vieno šimto penkiasdešimt aštuonių iki vieno tūkstančio keturių šimtų keturiasdešimt aštuonių eurų bauda, taip pat  transporto priemonės konfiskavimas. Galima ir kita bausmė – areštas nuo dvidešimties iki trisdešimties parų.  

VIDEO: Opel Kadett gaudynės baigėsi pasėlių laukuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius