-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stambus Biržų ūkininkas Romualdas Misevičius: „Man paskelbtas gaujos nuosprendis – mažojo sūnaus neliesti, o vyresnįjį „užversti“. Čia tuoj prasidės Garliavos įvykiai“

Antradienį susitikime su policijos generalinio komisaro pavaduotoju Renatu Požėla stambus Biržų ūkininkas ir verslininkas Romualdas Misevičius nevyniojo žodžių į vatą. Anot jo, miestą kontroliuoja ne policija ar prokuratūra, o didelė jaunų vyrų banda.
Romualdas Misevičius
Romualdas Misevičius gyvena nuolat terorizuojamas banditų. / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Miestą valdo gauja?

„Biržiečiai ir, aišku, policija žino, kad miestą kontroliuoja ne teisėsaugos organai, ne policija, ne prokuratūra, o mieste įsikūrusi jaunų vyrų banda – apie 30 asmenų. Jie yra labai gerai organizuoti, jų čiuptuvai visur: tiek savivaldybėje, tiek policijoje, tiek gamtos apsaugoje, tiek kitose rajono institucijose. Jie turi savo struktūrą, kaip ir „tulpiniai“, turi sodybą, kurioje vyksta tos vadinamosios jų „strielkos“, turi savo kasą, iš kurios apmokami visokie draugelių „užsegimai“, pinigai skiriami policijai, advokatams. Jie kontroliuoja visą Biržų miestą, pradedant narkotikais, žmonių prekyba, vagystėmis, baigiant Rygos siaubimu“, – pareiškė R.Misevičius.

Anot verslininko, visa tai žino vietos policija, tačiau nieko nedaro.

Vadeivas sučiupo brakonieriaujančius

Biržų rajone, visai prie Latvijos sienos, ūkininkaujantis R.Misevičius turi daug žemės, daugiausia savo auginamus ekologiškus grikius eksportuoja į Vokietiją ir Daniją. Gyvena pasiturimai, bet ramybės neturi.

„Mano bėdos prasidėjo nuo to, kad pradėjęs medžioti savose žemėse, elgiausi garbingai ir sulaikiau brakonieriaujančius du jaunuolius, tos bandos vadeivas: tai yra Tamulėnas ir Bartuškevičius. Sulaikant pasipylė grasinimai susidoroti su manimi, kad mane nušaus, kad sunaikins mano šeimos narius, verslą, mano ūkį. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, iš penkių medžiotojų principingi likome tik du, trys pakeitė parodymus ir ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas“, – pasakojo ūkininkas.

Man nuosprendis toks: kol tėvas nesusimokės, kad su „mentais“ dirba, tai mažojo sūnaus nelieskite, o didįjį „užverskite“.

Šeima terorizuojama

„Kaip gyvename dabar? Kaip įgyvendinamas tos bandos grasinimas mano šeimai ir mano asmeniui? Iš pradžių buvo nušautas mano elnyno elnias. Pareiškimai davė nulinį rezultatą.

Mano žmona su nuosava mašina atvažiuoti į Biržus nebegali. Ji atvažiuoja ir būna subadomos automobilio padangos. Taip nutiko tris kartus – yra trys pareiškimai policijai. Sūnui buvo išleistuvės mokykloje. Prie vaistinės sustojo nusipirkti vaistų – padangos subadytos, nuostabios išleistuvės – pareiškimas policijai.

Automobilį buvome pastatę specialiai prie kultūros namų, kur stebima vaizdo kameromis. Tačiau tyrimas nebuvo pradėtas. Pastarąjį kartą žmonos automobilio ratai subadyti prie kirpyklos: buvo, kas matė nusikaltėlį, jauną vaikinuką, „atkasėme“ pavardę, tačiau nė viena moteris nėjo liudyti. Sako, mes bijome dėl savo vaikų, ir žinome, kas Biržuose dedasi. Šitie banditai siaubia Biržus“, – pasakojo R.Misevičius.

„Šiandien asmeniškai aš jau esu parašęs šešis pareiškimus – dėl šių asmenų ir šitos bandos. Prasidėjo kūlimai – pilni laukai armatūros strypų. Jų tiek daug, kad anksčiau vienas galingiausių mūsų kombainų per dieną nukuldavo 30–40 hektarų, o dabar per tris dienas sugebėjome nukulti tik 9 hektarus – žinote, kokie man tai nuostoliai!

Policija atvažiuoja, guli krūva strypų, pastatytas sugedęs kombainas, tačiau policininkai nemato problemos – ikiteisminis tyrimas nepradėtas.

Dabar laukuose akėčios supjaustytos gabalais ir sudėliotos, kad subadytų kombaino padangas. Ėjau pas prokurorą, klausiu, ką man daryti: dėl kiekvieno strypo kviesti policiją? Nėra išeities“, – guodėsi vyras.

Kaip dirbti? Kaip gyventi?

„Dabar man nuosprendis toks: kol tėvas nesusimokės, kad su „mentais“ dirba, tai mažojo sūnaus nelieskite, o didįjį „užverskite“. Gal tada kas nors keisis? Kaip man gyventi? Keturis vaikus auginau – kaip patriotus. Kuo man juos paversti – banditais? Aš vakarais nebegaliu technikos išleisti į laukus, nes jie pagirėse laukia visi ginkluoti.

Tas Tamulėnas turi verslą įkūręs – užsiima komercine medžiokle. Kai apskundžiau, buvo kuriam laikui ginklai atimti. Bet dabar jie vėl ginkluoti vaikšto po mūsų laukus! Kaip aš galiu leisti žmones ten dirbti? Kaip vaiką galiu leisti dirbti? Kas man juos apsaugos? Ar Biržuose iš viso yra tvarka?

Atsiprašau, kad pasikarščiavau, bet čia Garliavos įvykiai tuoj bus. Čia visiškai jokios kontrolės ir tvarkos, „bardakas“. Žiauru, ką tas jaunimėlis išdirbinėja“, – baigė savo ilgą monologą verslininkas, bet netrukus metė dar vieną sunkų akmenį į policijos daržą: „Ten, kur šeštadienį šaudyta, kitoje pusėje yra teismas. Kiek metų ten narkotikus pardavinėja? Nulis sveikų. Vėjo gatvėje narkotikų taškas – nulis sveikų. Tie banditai jau net sako, gal taikykimės su Misevičium, nes per daug pinigų policijai mokam.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius