-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT: Apeliacinis teismas „Romantic“ savininkei buvo dar griežtesnis

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė viešbučio „Romantic“ savininkės Dalios Kuklierienės apeliacinį skundą ir, patenkinęs prokuratūros apeliacinį skundą, pakeitė Panevėžio apygardos teismo 2015 m. liepos 9 d. nuosprendį, kuriuo panevėžietė buvo pripažinta kalta dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnyba ir sukčiavimo, dar labiau jį sugriežtindamas. 
Dalia Kuklierienė
Dalia Kuklierienė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad D. Kuklierienė kalta ne tik dėl šių nusikaltimų, bet ir dėl turto pasisavinimo. Verslininkei skirta subendrinta bausmė – laisvės atėmimas trejiems metams, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams, įpareigojant nuteistąją bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be jos priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai. Buvo išsiaiškinta, kad D. Kuklierienė, būdama skolinga savo vadovaujamai bendrovei, organizavo apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą. Verslininkė bendrovės buhalteriams nurodė daugiau kaip 400 tūkst. eurų skolą be pateisinamų dokumentų apskaityti įmonės buhalterijoje kaip grąžintą finansiniu turtu – akcijomis.

Taip pat STT Panevėžio valdybos pareigūnų akiratyje atsidūrė ir sutartis, sudaryta tarp D. Kuklierienės vadovaujamos bendrovės ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA). Siekdama apgaule užvaldyti LVPA lėšas, verslininkė pirko viešbučiui reikalingą įrangą, tačiau iš pradžių ją įsigijo pigiau, vėliau perleido kitai bendrovei, o netrukus iš jos tas pačias prekes pirko jau gerokai didesne kaina.

Sąskaitas su „išpūstomis“ kainomis apmokėti verslininkė pateikė LVPA. Tokiu būdu, padidindama buhalteriniuose dokumentuose įsigyjamų prekių kainas, viešbučio savininkė apgaule kėsinosi užvaldyti Europos regioninės plėtros fondo lėšas – virš 10 000 eurų. STT Panevėžio valdybos pareigūnams susidomėjus šiais sandoriais, paramos išmokėjimas buvo sustabdytas.

Šis nuosprendis verslininkei ne vienintelis, primenama STT pranešime. Spalio mėnesį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas „Romantic“ savininkę pripažino kalta dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, turto pasisavinimo, dokumentų suklastojimo ir suklastotų dokumentų panaudojimo. Taip pat verslininkė jau yra teista ir dėl kyšių reikalavimo ir priėmimo.

Šių metų sausio–lapkričio mėnesiais STT pareigūnų tirtose bylose teismai 50-yje bylų jau priėmė apkaltinančius sprendimus. Nuteisti 94 asmenys, kaltinti kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba, prekyba poveikiu ir kitais korupcinio pobūdžio nusikaltimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius