-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 07 /12:58

STT įtaria, kad Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Jonas Misiūnas gelbėjo savo tarnybą kyšiu

Pirmadienį 15min.lt pranešė apie tai, jog Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Jonas Misiūnas darbe buvo neblaivus. Apie tai policijai pranešė profsąjungos atstovai. Policijos pareigūnai viršininko darbe nerado. STT išplatino pranešimą, kad J.Misiūnas saugos tarnybos darbuotojui už tylėjimą perdavė 12 tūkstančių litų.
Jonas Misiūnas
Jonas Misiūnas / Etaplius.lt nuotr.

2014 m. gegužės 6 d. Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai sulaikė Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininką Joną Misiūną bei saugos tarnybos „Saugos skydas“ vadovą Robertą Janutį.

Įtariama, kad J.Misiūnas, siekdamas išvengti atleidimo iš pareigų, saugos tarnybos vadovui per tarpininką perdavė 12 tūkstančių litų kyšį.

Įtariama, kad J.Misiūnas, siekdamas išvengti atleidimo iš pareigų, saugos tarnybos vadovui per tarpininką perdavė 12 tūkstančių litų kyšį.

Kyšis turėjo būti už tai, kad saugos tarnybos vadovas, pasinaudodamas savo pažintimis ar kita tikėtina įtaka Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui, paveiktų šio departamento vadovus veikti neteisėtai – neatleisti Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko iš darbo.

J.Misiūno karjera ant plauko pakibo pirmadienį, kuomet profesinės sąjungos atstovai įtarė jį atėjus į darbą neblaiviam. Jie iškvietė policijos pareigūnus, kurie darbo vietoje viršininko jau nerado.

Antradienį J.Misiūnas teisinosi, kad darbe girtas nebuvo – visą tai išgalvojo profesinė sąjunga. Sąjungos vadovas Juozas Pocius 15min.lt tvirtino gavęs anoniminę trumpąją žinutę, kad viršinininkas darbe yra girtas. Nuvyko į vietą su policija.

J.Pocius tvirtina, kad viršininko niekas specialiai nesekė. Tik buvo teisėtai reaguojama į pranešimą. Profesinės sąjungos vadovas įsitikinęs, kad viršininkas išsisukinėjo ir slėpėsi pastatuose: „Iš darbo jis nebuvo pasišalinęs. Tai būtų užfiksavę vaizdo kameros. Be to, šalia darbovietės stovėjo jo tarnybinė „Škoda“. Ją nufotografavau kaip įrodymą.“

Juozo Pociaus nuotr./Tarnybinis automobilis „Škoda“
Juozo Pociaus nuotr./Tarnybinis automobilis „Škoda“
 

Įtariamieji sulaikyti 48 valandoms. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius